Werkgever dochter Dewinter laat niet toe dat ze politiek actief is
Karolien Dewinter, de dochter van Vlaams Belang-topman Filip Dewinter, gaf deze week haar ontslag in de Merksemse districtsraad. Ze verhuisde onlangs naar Schoten en zou daar opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar dat plan draait nu anders uit.

Een politieke transfer van de Merksemse politiek naar de Schotense gemeentepolitiek, dat was het plan van Karolien Dewinter na haar verhuis. Maar nu laat ze na haar ontslag in Merksem weten dat ze toch niet zal opkomen in Schoten.

“In september ben ik in Schoten een nieuwe job gestart in het onderwijs. Mijn job en de opvoeding van twee kinderen vallen moeilijk te combineren met de politiek, daarom zet ik een stapje terug. Mijn vriend is bovendien zelfstandige boekhouder en heeft een drukke agenda. In Merksem was het ook al moeilijk om aanwezig te zijn in alle districtsraden.”

Toch spreekt Karolien Dewinter niet over een definitief afscheid van de politiek. “Ik zie mezelf ooit terugkeren naar de lokale politiek en ben van plan om nog een hele tijd in Schoten te wonen. Ik heb een fijne tijd gehad in Merksem als districtsraadslid en had een goeie band met de andere leden.”

Bob Hulstaert (83), huidig penningmeester van Vlaams Belang Merksem, zal Dewinter opvolgen als districtsraadslid in Merksem.

“Alle begrip”

De verklaring van Karolien Dewinter, dat ze dan toch geen kandidaat zal zijn voor het Vlaams Belang volgend jaar in Schoten, verrast nationaal voorzitter en eveneens nieuwe Schotenaar Tom Van Grieken totaal. “Ik sprak Karolien in oktober nog toen we samen op de boekvoorstelling van haar vader waren. Toen bevestigde ze dat ze onze lijst in Schoten graag zou vervoegen”, aldus Van Grieken.

Na wat ruggespraak verneemt de voorzitter dat het Dewinters school in Schoten is, waar ze lesgeeft, die haar liever niet politiek actief ziet.

Tom Van Grieken: “Daarvoor heb ik natuurlijk alle begrip. Jammer. Ze zou ongetwijfeld een meerwaarde betekend hebben. Maar we kunnen natuurlijk niemand verplichten. Karolien blijft alleszins lid van onze partij. Onze Schotense lijst is nog lang niet gemaakt. Ze kan en mag er altijd bij, mocht de situatie binnenkort veranderen.”

Bron GVA door jaa, rvre

20 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx