Van Grieken trekt lijst Vlaams Belang
De Vlaams Belang afdeling van Schoten heeft nu ook officieel Tom Van Grieken (31) aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Van Grieken - die nationaal partijvoorzitter is - verhuisde onlangs van Mortsel naar de Schotense wijk Deuzeld. Het hing in de lucht dat Van Grieken op 14 oktober 2018 de lokale lijst zou gaan trekken. “Als je een topspits in je rangen hebt, moet je hem ook opstellen”, liet Schotens afdelingsvoorzitter Piet Bouciqué zich onlangs al ontvallen.

Burgerinspraak en veiligheid worden speerpunten in Vlaams Belangs kiescampagne. Vlaams Belang telt momenteel vier vertegenwoordigers in de gemeenteraad en hoopt volgende keer minstens even goed te doen.

Bron : HLN door KDC

 1. INSPRAAK: “Uw mening is van Belang!”
  Vlaams Belang gaat na de kerstvakantie de straat op van deur tot deur om de Schotenaren te vragen naar hun mening. Ook sociale media en internet zullen ingeschakeld worden. Tom Van Grieken: “Politici praten zoveel, dat ze vergeten te luisteren naar de gewone man of vrouw. De mening van de Schotenaar is van belang voor het Belang.”
  Uit de universiteitsstudie die eerder dit jaar voorgesteld werd in de gemeenteraad, bleek trouwens dat “meer dan de helft van de deelnemers meer inspraak in het beleid wil. Nogal wat mensen hebben het gevoel dat ze met hun klachten niet bij de gemeente terechtkunnen.”

 2. VEILIGHEID: “Schoten mag geen klein Antwerpen worden”
  “De inbrakenpiek op De List en de drievoudige overval op de krantenwinkel op Den Deuzeld zijn tekenend voor de situatie in Schoten. Veiligheid moet daarom weer een topprioriteit worden voor het volgende bestuur”, stelt Piet Bouciqué. Met het veiligheidsgevoel in Schoten is het trouwens zeer pover gesteld met amper 5,2/10 (tov Vlaams gemiddelde 7,6/10) volgens de grote gemeentetest van het Nieuwsblad.

 3. MEEBESTUREN: “Een stem op de N-VA is een stem op de CD&V”
  Vlaams Belang heeft niet alleen de ambitie om te groeien, maar vooral te wegen op het beleid. Liefst vanuit de meerderheid, zodat de Schotenaren eindelijk het beleid krijgen dat ze verdienen. Dat burgmeester De Veuster met iedereen wil praten, behalve met ons, stoot Vlaams Belang ook voor de borst. “Zijn Schotenaren die op Vlaams Belang stemmen minder waard voor De Veuster?” vraagt Tom Van Grieken zich af. “Zowel in 2006 als in 2012 hadden we samen een meerderheid en toch ging N-VA iedere keer in zee met CD&V. Een stem op De Veuster is op die manier een stem voor de CD&V. Onbegrijpelijk!”
16 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx