Vernietiging asociale Turteltaks door Grondwettelijk Hof
Vlaams Belang verheugd

Het Vlaams Belang is verheugd te vernemen dat de Turteltaks vernietigd is door het Grondwettelijk Hof. Deze taks die dateert van 2015 moest de schuldenput dempen die veroorzaakt was door het politieke geknoei met betrekking tot de ondersteuning van groene stroom. Ze was één van de lastenverhogingen van de regeringen Michel en Bourgeois die er samen met onder meer de btw-verhoging op stroom en de verhoging van de distributienettarieven voor zorgde dat de stroomfactuur de voorbije jaren maar liefst 60% duurder werd.

Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin: “De vernietiging van deze taks is onmiskenbaar een blamage voor de Vlaamse regering. De grondwettelijkheid van deze asociale belasting werd immers van meet af aan in vraag gesteld omdat de bevoegdheidsverdeling werd geschonden en er al een federale belasting op elektriciteitsverbruik bestond. Feit blijft dus dat de consumenten voor 2016 en 2017 een ongrondwettelijke taks hebben betaald. Toch krijgen zij hun geld niet terug om rechtsonzekerheid en administratieve en juridische moeilijkheden te vermijden.”

Het Vlaams Belang hoopt dat de energiefactuur na jaren van permanente stijgingen eindelijk terug kan dalen en vraagt nu aan de Vlaamse regering geen nieuwe wegen te zoeken om de rekening van de door de politiek veroorzaakte schuldenput alsnog op de burgers af te wentelen. Stefaan Sintobin: “Uiteraard moet de historische schuldenput worden weggewerkt, maar dit mag niet gebeuren via belastingverhogingen voor de brave consument. Het Vlaams Belang wil dat er een bijdrage wordt gevraagd van multinationals die megawinsten realiseren via de groenestroomcertificaten, dat de winstuitkeringen aan de aandeelhouders verlaagd worden en dat de overheid ook geld zoekt binnen de eigen middelen.”

22 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx