Hond in hondenbadje, GAS-boete van 350 euro
Agenten vroegen haar of ze niet op de hoogte was
van de regels in verband met het waterverbruik


In dit badje zat Rincky

Een café-uitbaatster uit Aalst had naar eigen zeggen een GAS-boete gekregen van 350 euro omdat ze haar langharige Teckel in een klein hondenbadje had gezet om af te koelen. De burgemeester van Aalst laat in een reactie weten dat dit niet klopt. “Ze heeft een waarschuwing gekregen van de politie. Dit is fake news.”

De vrouw dacht meteen nadat ze de politie over de vloer kreeg dat er een GAS-boete van 350 euro zou volgen, maar dat is dus niet zo. “Ze kreeg geen officieel document en kreeg enkel een waarschuwing van de politie over het verbruik van het water”, aldus burgemeester Christoph D’haese. “Ik heb dit nagevraagd bij de politie en kan formeel zeggen dat dit fake news is. Er zijn uiteraard maatregelen als de regels niet nageleefd worden, en de politie zal ingrijpen als het nodig is, maar daar is hier dus absoluut geen sprake van.”

De politie merkte dit voorval op tijdens een patrouille. “Rincky is negen jaar oud en had enorm veel last van de warmte, dit is toch onbegrijpelijk”, aldus de eigenares, die liever anoniem blijft.

Het was vrijdagmiddag rond 13.00 uur, haar café in Aalst was net open en de eerste klanten kwamen bij haar naar binnen. Omdat het die dag meer dan 35 graden was had ze een klein hondenbadje klaargezet voor haar huisdier in af te koelen. Ze vroeg aan een van haar vaste klanten of ze de emmer water in het badje wou gieten op het terras van haar zaak. “Toen reed plots een politiepatrouille langs en hebben ze zich langs de kant gezet. Ze kwamen het café binnen en spraken mijn klant aan en vroegen haar identiteitskaart”, klinkt het.

“Ik kwam onmiddellijk naar de politieagenten toe en gaf mijn identiteitskaart af en zei dat het mij hond was.” De agenten in kwestie spraken de bazin aan en vroegen of ze het nieuws niet had gezien in verband met het waterverbruik waar we zuinig mee moeten omspringen. “Ik was toch wel enorm hard geschrokken van deze reactie. Het gaat om een badje van amper 65 centimeter waar nog geen tien liter water in zat”, klinkt het. “Ik deed dit alleen omdat Rincky enorm hard afziet van de warmte, dit is toch echt geen waterverspilling”, klinkt het. Ook de klanten begrepen dit optreden van de politie niet goed en vroegen zich af of ze hierin niet te ver zijn gegaan.

Bij het bazinnetje van Rincky leeft na drie dagen nog steeds groot ongeloof over deze beslissing. “Ik kan heel goed begrijpen dat de politie ingrijpt als er een bad van honderden liters gevuld wordt, maar hier ging het om een zeer kleine hoeveelheid. Ze waren bijzonder streng in hun reactie en kan mij ook niet voorstellen dat ze dit systematisch bij iedereen zullen doen.”

De vrouw wil nu vooral afwachten wat het gevolg zal zijn van deze hele situatie. “Ik vermoed dat de politie mij wel nog zal vragen voor een verhoor te komen afleggen, en dan zal er misschien meer duidelijk zijn”, besluit de vrouw. De politie van Aalst was gisteren niet bereikbaar om meer duidelijkheid te geven over hun beslissing om een GAS-boete uit te schrijven.

Bron : HLN door Koen Baten

Dit voorval noem ik gewoon 'machtmisbruik in absurdistan'. Geen reactie van de Aalsterse politie. En waar is die NV-A-er van dierenwelzijn, veel geblaat en weinig wol.

Alle redenen zijn eventueel goed om de federale, Vlaamse, provinciale en gemeente-kassen te vullen hopende dat hun begrotingstekort toch wat omlaag gaat. De gewone man zal het luilekker leven van onbekwame zakenvullende politici wel betalen.

Dat zulks in Aalst gebeurt kan ik nog begrijpen, alhoewel volgens mij is carnaval toch al voorbij !!

Ongelofelijk, wat is het makkelijk voor deze agenten om waarschuwingen te geven en eventueel GAS-boetes uit te schrijven, maar wanneer het over criminaliteit gaat draaien ze gewoon hun rug of komen rijkeliijk te laat.

Hopenlijk heeft de uitbaatster het hondje in het badje laten zitten anders riskeert ze nog een GAS-boete voor dierenmishandeling (te warm).

Ga nu een rijkelijke douche nemen met leidingwater en daarna ga ik mijn zwembadje vullen met regenwater (alhoewel) voor mijn twee oververhitte hondjes. Indien je wil, kom maar langs !!

Karel Blockx

29 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx