Diyanet moet geweerd worden uit ons land
Diyanet ruimte geven
om hier imamopleiding te organiseren is waanzin

Ongeveer één jaar geleden pakten Vlaams minister van Onderwijs Crevits en federaal minister van Justitie Geens uit met hun plannen voor de organisatie van een Vlaamse academische opleiding die er zogenaamd voor moest zorgen dat imams Nederlands spreken en kennis hebben van de westerse cultuur. De beide ministers mogen hun naïeve wensdromen nu definitief opbergen. De Turkse religieuze koepel Diyanet zet een eigen imamopleiding op de sporen die zelfs openstaat voor 12-jarigen. Diyanet hoopt op een erkenning door de Vlaamse Regering als middelbare school. Tegelijkertijd richt de Moslimexecutieve een ‘seminarie’ op voor volwassen moslims die de ambitie hebben om imam te worden. Voor Chris Janssens, Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, “maken de islamvertegenwoordigers daarmee opnieuw duidelijk dat ze geen pottenkijkers willen en dat ze via hun eigen scholen en instituten een parallel waarden- en normencircuit in onze samenleving willen installeren.”

Het Vlaams Belang vindt het straf dat uitgerekend Diyanet in Vlaanderen de ruimte wordt geboden – misschien zelfs met Vlaams belastinggeld – om in ons land een imamopleiding uit te bouwen. Chris Janssens: “Begin dit jaar was in nota’s van de Staatsveiligheid nog te lezen dat Diyanet, dat onder het gezag ressorteert van Erdogan, een instrument is van het Turkse regime in ons land en een verlengstuk van de fundamentalistische AK-partij. Niet alleen zijn 12 Diyanet-moskeeën erkend – waardoor zij gefinancierd worden met ons belastinggeld – nu blijkt dat Diyanet hier zelfs imams gaat opleiden. Dit is waanzin”.

Chris Janssens: “Het Vlaams Belang is van oordeel dat Diyanet en haar 65 moskeeën in ons land de integratie belemmeren, aan spionage doen en zelfs meehelpen met het opsporen van Turkse regimecritici. Daarvoor mag geen plaats zijn in ons land. Onze partij vraagt dan ook van de Vlaamse Regering een duidelijk statement tegen deze geplande Diyanet-imamschool. Het Diyanet-hoofdkwartier en de Diyanet-moskeeën in ons land moeten gesloten worden.”

Vlaams Volksvertegenwoordiger Chris Janssens roept minister Homans opnieuw op om de erkenning van alle Diyanet-moskeeën in te trekken en zal minister van Onderwijs Crevits ondervragen over de plannen voor een imamopleiding.

21 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx