Energiedistributie moet in Vlaamse handen !
Vlaams Belang wil af van geldverslindende intercommunales

Het Vlaams Belang wil dat het kluwen van energie-intercommunales wordt opgedoekt en dat de Vlaamse regering energiedistributie in eigen handen neemt. “Dit zal tot een gigantische besparing leiden en er mee voor zorgen dat er eindelijk een einde komt aan de steeds nieuwe verhogingen van de energiefactuur”, stelt Vlaams Belang-energiespecialist en parlementslid Stefaan Sintobin. Het Vlaams Belang formuleert dit voorstel naar aanleiding van de hallucinante cijfers die Peter Reekmans bekendmaakt in een nieuw boek over de energiedistributie waaruit blijkt dat de augiasstallen van het energiedistributiebeleid dringend moeten worden uitgemest.

De cijfers spreken voor zich: terwijl de energiefactuur de voorbije jaren met 100% verhoogde, steeg het vermogen van de energie-intercommunales samen met 1 miljard. Intercommunales leveren ondertussen ook nog eens zitpenningen aan maar liefst 1.506 politici en worden via de dividenden bovendien door de gemeentelijke aandeelhouders gebruikt als jackpots. Voor het Vlaams Belang – dat de continue verhoging van de energiefacturen en het permanent doorschuiven van de rekening richting gebruikers al bij herhaling aanklaagde in het Vlaams Parlement – is een radicaal ander beleid meer dan noodzakelijk.

Het Vlaams Belang wil daarom dat er komaf wordt gemaakt met de bestaande schandelijke en ondoorzichtige warboel die inefficiënt is en vooral dient om de gemeentekassen te spijzen. Stefaan Sintobin: “Enkel met een eengemaakte Vlaamse nutsmaatschappij kan er maximale transparantie en kostenefficiëntie worden bereikt. Ik besef dat een dergelijk Vlaams nutsbedrijf bijzonder veel middelen zal vergen. Het Vlaams Belang is van oordeel dat de Vlaamse overheid meerderheidsaandeelhouder moet zijn, maar wil anderzijds ook werken met een coöperatief fonds waarbij Vlaams spaargeld wordt geactiveerd. Zo wordt de eigendom over onze energiedistributie verankerd in eigen land, een absolute noodzaak voor ons als nationalistische partij.”

15 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx