Belga
Allochtone jongeren op de vuist in Brasschaat
Op een plein in het Antwerpse Brasschaat vond dinsdag een grote vechtpartij tussen groepen allochtone jongeren van verschillende Brasschaatse scholen. “Het is zeker niet de eerste keer dat daar een incident ontstaat”, stelt een woordvoerder van de politie aan HLN. De videobeelden die werden gemaakt van de vechtpartij gaan intussen viraal op sociale media.

Dinsdagnamiddag kwamen groepen allochtone jongeren van het Koninklijk Atheneum, het Mater Dei en het Koninklijk Technisch Atheneum samen op een plein in het centrum van Brasschaat. In het verleden kwam het al meermaals tot vechtpartijen op het plein. Ook dinsdagnamiddag ging het mis.

Leerlingen aangesproken

De jongeren bleken niet zonder reden te zijn afgezakt naar het plein. Ze zouden er namelijk hebben afgesproken om te vechten. Op videobeelden, die gedeeld werden door Vlaams Belang Brasschaat, is te zien hoe tientallen jongeren van buitenlandse origine met elkaar op de vuist gaan. De video werd intussen honderden keren gedeeld op sociale media.

Bij de lokale politie is men op de hoogte van de vechtpartij, en namen ze naar eigen zeggen ook al gepaste maatregelen. “We hebben de beelden die gemaakt zijn van dit gevecht grondig geanalyseerd en zijn ermee naar de twee scholen gegaan. Samen met de directies zijn we de klassen binnengegaan en hebben we de leerlingen aangesproken”, aldus korpschef Bart Van Cleuvenbergen aan Het Laatste Nieuws.

“Het is zeker niet de eerste keer dat daar een incident ontstaat. Het is ook een van de plaatsen die we regelmatig in de gaten houden. Dat zal zeker ook de volgende dagen gebeuren”, klinkt het nog. Op sociale media hadden vechtersbazen immers opgeroepen om de volgende dagen opnieuw te gaan vechten in het centrum van Brasschaat. Er deden zich de afgelopen dagen geen incidenten meer voor, benadrukt de politie.

Bron : sceptr door Tom Lallemand

26 oktober 2018

Ander nieuws


Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx