Belga
“Speelgoedwapens” bij S&V’er en
Vlaams Belang-kandidaat Temse
De Vlaams Belang-afdeling in Temse zal Koen Staes (28) niet van hun lijst halen. De partij werd onder druk gezet na een PANO-reportage over de rechtse jongerengroep Schild & Vrienden. Tijdens de reportage kwam Staes in beeld met een Vlaamse vlag en enkele wapens, maar Staes liet Vlaams Belang Temse weten dat “het om airsoft-wapens gaat, dus niet om echte wapens. Dat zijn een soort van speelgoedwapens”, zo laat Vlaams Belang Temse weten in Het Laatste Nieuws. “De heksenjacht op jonge, rechtse Vlamingen mag nu ook wel stoppen.”

De jongeman op een bed met een Vlaamse vlag en wapens naast hem tentoongesteld die werd getoond in de veel besproken PANO-reportage van vorige week, is geďdentificeerd. Het gaat om een 28-jarige gemeenteraadskandidaat voor het Vlaams Belang in Temse. Maar het Vlaams Belang-Temse laat Staes niet vallen.

Vlaams Belang: “De heksenjacht op jonge, rechtse Vlamingen mag stoppen”

Staes staat op plaats 10 op de Vlaams Belang-lijst in Temse. Hij blijkt de man te zijn die poseerde met wapens en een Vlaamse leeuwenvlag op zijn bed in de PANO-reportage over Schild en Vrienden, een rechtse jongerengroep die in opspraak is gekomen vorige week.

“Wij zijn het ook pas te weten gekomen. We hebben met Koen een overleg gehad. Het gaat dus om een foto waarop hij met wapens te zien is. Hij beseft dat die foto wat ongelukkig overkomt”, zo vertelt Sylvia Rombaut, lijsttrekker van Vlaams Belang in Temse in Het Laatste Nieuws. “Maar hij benadrukt wel dat het om airsoft-wapens gaat, dus niet om echte wapens. Dat zijn een soort van speelgoedwapens. Wettelijk heeft Koen dus niets verkeerd gedaan en kan hij wat ons betreft ook gewoon op de lijst blijven staan.”

Vlaams Belang-Temse voegt aan hun mededeling toe “dat de heksenjacht op jonge, rechtse Vlamingen mag stoppen”.

N-VA duwt ook rem in na hetze rond Schild & Vrienden

Ook N-VA – waar reeds een 8-tal aan S&V-verbonden kandidaten opstapten of van kieslijsten werden gehaald – laat weten dat men nog praat “met leden die [ze] minder goed kennen”, “maar […] niemand meer [schrappen]”. “Deze hetze heeft hoe dan ook een enorme impact op hen en hun families. Ik heb al eens meegemaakt dat zoiets verkeerd afliep. Dat wil ik niet nog eens meemaken”, zo vertelt N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann in de Gazet Van Antwerpen. “Ik heb een jaar geleden mijn lessen getrokken, op het moment dat ik een telefoontje kreeg met het vreselijke nieuws dat onze voormalige ondervoorzitter van de jongerenafdeling, Dylan Vandersnickt, zelfmoord had gepleegd. Ook hij werd onder vuur genomen na een aantal uitspraken en ik vraag me nog altijd af of Dylan er nog was geweest indien we hem beter hadden begeleid nadat de heisa in de media was uitgebroken.”

Vandersnickt kwam in mei 2017 een volle week lang in een mediastorm terecht waarin hij hard werd aangepakt en beschuldigd werd van het aanzetten tot haat en (seksueel) geweld na het posten van een omstreden meme. Vandersnickt stapte tijdens de mediastorm op eigen initiatief op als Jong N-VA-ondervoorzitter, maar werd hierna alsnog uit de partij gezet. Hierna werd hij actief binnen Schild & Vrienden, maar in oktober vorig jaar pleegde hij zelfmoord.

Bron : sceptr door Jonas Naeyaert

13 september 2018

Ander nieuws


Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx