Opnieuw maken allochtone trouwstoeten het te bont in Antwerpen
De Antwerpse politie had dit weekend haar handen vol met trouwstoeten. Sommigen verliepen rustig, maar enkele roekeloze stoeten maakten het alweer te bont met verkeersovertredingen. Onder andere op het Zuid, aan de Haantjeslei en de Belegstraat moest de politie ingrijpen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Rond 17 uur gisteravond kreeg de Antwerpse politie een melding van een trouwstoet die de weg blokkeerde met dure, gehuurde wagens. Het incident vond plaats ter hoogte van de Belegstraat en Paleisstraat. Toen de politie aankwam was de weg alweer vrij. Ze stelden wel vier processen-verbaal op voor verkeersinbreuken. Kort daarna hield de stoet halt aan het Antwerpse Zuid ter hoogte van de Edward Pcherstraat. Daar gooide de stoet met klappers en werd er Bengaals vuur afgestoken. Enkele omstaanden die op een terras zaten belden de politie.

De politie kwam massaal ter plaatse en deelde nog een viertal pvs uit. Vermoedelijk zou het nog tot een aanvaring gekomen zijn tussen feestvierders uit de stoet en voorbijgangers. Politiewoordvoerder Wouter Bruyns zegt dat de sfeer grimmig was, maar dat er geen geweld werd gebruikt: Wij hebben ter plaatse pvs uitgedeeld maar er zijn ook goede camerabeelden die we zullen gebruiken om de deelnemers te identificeren. Alhoewel er een wettelijke regeling bestaat voor dergelijke trouwstoeten, was er vandaag geen enkele daarvan aangevraagd. Omstreeks kwart na zes keerde de rust aan het Zuid terug.

In Antwerpen kunnen trouwstoeten beboet worden met GAS-boetes tot 350 euro. Ze worden sinds een wijziging in het reglement gezien als een evenement dat minimaal zes weken op voorhand aangevraagd moet worden.

Ook in Brussel maakten enkele trouwstoeten het vrijdag nog te bont. Daar stelde de politie 23 pvs op nadat drie trouwstoeten de boel op stelten hadden gezet. En van de stoeten werd onderschept op de Sobieskilaan, n op de 9e Linielaan en n op de Willebroekkaai. De politie meldt dat de stoeten verschillende overtredingen begingen.

Bron : sceptr.net door Quinten De Cauwer

13 mei 2018

Ander nieuws


Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx