Belga
Jongemannen kloppen trambestuurder hospitaal in
Rond Antwerpen is opnieuw een ernstig geval van ‘zinloos geweld’ voorgevallen. Een tramchauffeur werd daarbij verwond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. De daders, zes minderjarige jongemannen – tussen de 15 en 17 jaar oud – werden dinsdagavond opgepakt door interventieploegen van de politiezone Minos (Wommelgem, Mortsel, Wijnegem, Boechout en Borsbeek), zo brengt de Gazet van Antwerpen. Wie de vechtersbazen precies zijn is echter onduidelijk, de politiezone Minos weigert immers de achtergrond van de daders mee te delen.

De zes geweldenaars waren aan het reizen op de tram 8 van Deurne naar de eindhalte in Wommelgem, maar zorgden voor overlast. Ze werden aangesproken door de trambestuurder, maar toen liep het mis.

Politie na nieuw incident zinloos geweld Antwerpen: “Achtergrond daders is niet relevant”

De jongemannen keerden zich met zijn allen tegen de bestuurder en de De Lijn-medewerker moest rake klappen incasseren. De verwondingen waren van die aard dat hij naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. De 6 vechtersbazen zetten het op een lopen, maar konden later op de avond alsnog worden opgepakt. Dit op basis van camerabeelden van het incident. “Ze zullen voorgeleid worden bij de jeugdrechter”, vertelt politiewoordvoerder Johan Wonnink in Gazet Van Antwerpen. “Zo’n gedrag is absoluut niet tolereerbaar.”

Over de achtergrond van de daders wil politiezone Minos echter weinig kwijt, tenzij in de vorm van een raadsel. “De achtergrond van de daders is niet relevant”, zo vertelt Wonnink verder in een aparte reactie aan SCEPTR. Wel werd meegegeven dat “de daders en de tramchauffeur van dezelfde afkomst zijn”.

Zinloos geweld tegen autoriteitsfiguren zoals agenten of buschauffeurs komt geregeld voor in Antwerpen. Zo wordt de politie soms met eieren bekogeld bij controle’s of zoeken bepaalde jongemannen – veelal van allochtone afkomst – de fysieke confrontatie op met politieagenten. Vorig jaar werden nog strenge straffen uitgesproken tegen enkele minderjarige allochtone agressors die twee agenten bij de Sinksenfoor aanvielen.

Bron : sceptr door Jonas Naeyaert

16 januari 2019

Ander nieuws


Copyright © 2004-2019 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx