Allochtonen opgepakt voor neersteken 35-jarige fietser
Gisteren raakte in Antwerpen een 35-jarige fietser levensgevaarlijk gewond nadat hij werd aangevallen door een groep allochtone jongeren. Zo kreeg de man verschillende vuistslagen en messteken te verwerken. Volgens persagentschap BELGA heeft het parket twee verdachten van dertien jaar, een zeventienjarige en twee meerderjarige familieleden opgepakt.

Gisterenavond werd in Park Spoor Noord een man door allochtone jongeren in elkaar geslagen en neergestoken. Volgens Het Laatste Nieuws zou een groepje van vier tot vijf jongens een oudere man van zijn fiets hebben gesleurd en hem verschillende vuistslagen en trappen hebben verkocht. Daarnaast kreeg de man messteken aan zijn hoofd.

Toen de hulpdiensten kwamen moest de bewusteloze man naar het ziekenhuis worden vervoerd. Vandaag zou het slachtoffer nog steeds in levensgevaar verkeren. “Wij kwamen kijken wat er aan de hand was en hebben die gasten dan aangemaand ermee op te houden. Die jongens zijn dan weggelopen. Niemand van ons had meteen gezien dat er een mes was getrokken”, getuigt een skater tegenover de krant.

Gekend bij het gerecht

Woensdagavond werden twee allochtone jongens van 13 jaar door de politie opgepakt. “Één van deze jongens is reeds zeer goed gekend bij het gerecht. Beide dertienjarigen werden voorgeleid voor de jeugdrechter. Het parket heeft aan de jeugdrechter gevraagd om hen in een gesloten instelling te plaatsen”, reageert persmagistraat Ken Witpas tegenover Het Laatste Nieuws.

Donderdagochtend werden twee familieleden, respectievelijk een 18-jarige broer en een 18-jarige nonkel, van één verdachte opgepakt. Deze worden door het parket vervolgd voor een poging tot doodslag. Wel blijft de aanleiding voor de geweldsdaad onduidelijk. “Er zou sprake zijn van een eerdere confrontatie tussen het slachtoffer en één van de dertienjarige jongens. De man zou de jongens bedreigd hebben. De twee dertienjarige zouden dan hun oudere broers hebben opgetrommeld om ‘verhaal’ te halen tegen de oudere man”, stelt Witpas.

De politie heeft volgens BELGA vandaag nog een 17-jarige opgepakt. Hij zal vandaag nog voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Het Openbaar Ministerie wil hem ook in een gesloten instelling plaatsen.

Bron : sceptr.net door Hugo Decker

Weeral "jongeren". Het wordt steeds erger en erger. Dit allochtoons gespuis hoort niet thuis in onze maatschappij. Tijd om de boel écht op te kuisen!

Vlaams Belang

29 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx