Dewinter zegt wat velen denken
Vlaams Belang-Kamerlid haalde flink wat kritiek op zijn nek eerder deze week door een omstreden tweet. Op Twitter deelde Dewinter woensdag het ‘opsporingsbericht’ dat wellicht de ‘Mocromaffia’ publiceerde. Op het hoofd van Moraad El K. staat een beloning van 100.000 euro “levend of dood” wegens het stelen van 120 kilo cocaïne. Bij de tweet van Dewinter: “Zolang ze mekaar afmaken, deel ik dit bericht graag!” Partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) neemt het op voor Dewinter en verklaart via Radio 1 dat hij “geen compassie [heeft] met criminelen die elkaar afmaken, integendeel”.

Dewinter verkreeg heel wat kritiek na het schijnbaar steunend delen van een oproep tot het “levend of dood” aanleveren van een persoon uit het drugsmilieu. Sommige spraken zelfs over het afnemen van Dewinters parlementaire immuniteit, al zal het wellicht niet zo’n vaart lopen, vertelden experts meteen ook in De Morgen. Van Grieken treedt nu Dewinter bij, al “[…] zou [ik] zulke dingen niet tweeten. Het is niet mijn stijl”.

Van Grieken: “Geen compassie met criminelen”

Dewinter heeft intussen zijn tweet verwijderd, maar Van Grieken denkt wel “dat Filip Dewinter enkel heeft gezegd wat heel veel mensen denken”, aldus de rechtse partijvoorzitter. “Ik heb geen compassie met criminelen die elkaar afmaken, integendeel. Wat is het alternatief? Gaan we mensen die een granaat gooien naar een pita-, of moet ik zeggen andere drugszaken, knuffelen? Zulke mensen zijn we beter kwijt dan rijk.”

Kritiek vanwege Groen-voorzitster Meyrem Almaci, dat het Vlaams Belang “verantwoordelijk [is] voor de gevolgen [als] er verdere escalaties zijn in de straten van Antwerpen” pareert Van Grieken fel. “Dit is de wereld op zijn kop”, aldus nog de Vlaams Belang-voorzitter via de openbare omroep. “Nu gaat het Vlaams Belang de oorzaak zijn dat er crimineel allochtoon tuig Antwerpen onveilig maakt.”

‘Mocromaffia’ terroriseert Antwerpen

Eind vorig jaar bleek na een VRT-reportage van Pano nog maar eens hoe ernstig de drugproblematiek in Antwerpen is. De Vlaamse havenstad werd in 2016 nog genoemd als grootste cocaïnehaven van Europa. Allochtone bendes met Marokkaanse wortels – in Nederland betiteld als ‘Mocromaffia – zoals de Turtles en de Mixers domineren deze lucratieve en clandestiene handel.

De ‘Mocromaffia’ is hecht verweven met verschillende islamitische gebedshuizen, maar heeft ook een flinke voet in het onderwijsveld, alwaar het leerlingen – veelal van allochtone afkomst – van kindsbeen af in de drugswereld trekt. De conflicten tussen de bendes leiden tot gewelddadige afrekeningen met spijkerbommen, granaten en schietpartijen.

Bron : sceptr.net door Jonas Naeyaert

20 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx