Allochtone trouwstoet in Borgerhout zorgt opnieuw voor overlast
In Borgerhout heeft afgelopen zaterdag een trouwstoet van allochtonen opnieuw voor veel overlast gezorgd. Er werd voortdurend getoeterd, roekeloos en aan hoge snelheden door drukke straten gereden en er werden gevaarlijke slipmanoeuvres uitgevoerd. Na een eerste waarschuwing werd de trouwstoet uiteindelijk toch stopgezet door de politie.

Gevaarlijke trouwstoeten waarbij allochtonen voor overlast zorgen, duiken alsmaar vaker op in BelgiŽ en de rest van Europa. Enkele weken geleden werden 2 Turkse amokmakers nog vrijgesproken nadat ze 4 agenten verwondden bij een uit de hand gelopen trouwstoet. In Duitsland werden zelfs schoten gelost vanuit een wagen bij een Turkse trouwstoet en vorige week zorgen allochtonen alweer voor gevaar tijdens een weerzinwekkende allochtone trouwstoet.

Toeters, hoge snelheid, slipmanoeuvres

Afgelopen zaterdag werd Borgerhout opnieuw op stelten gezet door allochtonen die er hun trouwstoet op de openbare weg hielden. Er werd voortdurend heen-en-weer getoeterd, wagens reden aan hoge snelheid door een drukke straat waar veel voetgangers en andere weggebruikers waren en maakten gevaarlijke slipmanoeuvres met gierende banden. De politie kreeg verschillende oproepen binnen van ooggetuigen en kwam ter plaatse.

De bestuurders van de wagens in de trouwstoet werd gevraagd om rustiger aan te doen en zich aan de verkeersregels te houden, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Het duurde niet lang vooraleer men opnieuw gevaarlijke manoeuvres begon uit te voeren, waardoor de politie besloot de trouwstoet stop te zetten. Enkelen waren het daar niet mee eens en gedroegen zich weerspanning tegenover de politie. Eťn persoon werd gearresteerd.

Een dag eerder stond er al een trouwstoet gepland in Antwerpen. Bij een politiecontrole kon de trouwstoet, die klaarstond om te vertrekken, onderschept en stopgezet worden. Er werden tal van overtredingen vastgesteld bij de politieactie. Zo waren er bestuurders onder invloed van alcohol en verdovende middelen en werd een voertuig zonder verzekering in beslag genomen. Twee bestuurders die probeerden te ontsnappen aan de controle konden worden gevat.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

12 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx