Dealen in Borgerokko
‘Van allen onafhankelijk, heb ik mij de slaaf van allen gemaakt’

Daaraan moest ik denken toen de linkse partijen in Antwerpen ‘Samen’ oprichtten, het kartel dat men zo niet mocht noemen, dat tenslotte geen kartel meer was en waarin – naast socialisten en groenen – ook onafhankelijken zouden zetelen. Men kan niet onafhankelijk zijn in de politiek en zeker niet binnen één partij. Dat, na het instorten van ‘Samen’, de vrouwelijke ex-politiecommissaris nu ook als onafhankelijke zou gaan zetelen binnen de SP.a kan al evenmin.

In feite was dat ‘Samen’ een afspiegeling van de samenstelling van de linkse meerderheid in het Antwerpse district Borgerhout (‘Borgerokko’ voor de insiders). Het is het enige district van de koekenstad waar links een meerderheid heeft, die maar tot stand kon komen nadat SP.a en Groen ook de communisten van de PvdA mee in het bad trokken. Met die uiterst-linksen kan men echter niet naar de gemeentelijke verkiezingen van dit najaar trekken, waardoor men op het idee kwam ze te vervangen door zgz ‘onafhankelijken’.

Nu blijkt dat uitgerekend in het door rood beheerde Borgerhout er meer illegale dan legale handelszaken zijn en het district feitelijk grotendeels teert op een criminele economie. Die illegale panden lijken vooral te liggen langs de Turnhoutse baan, de hoofdverkeersader voor wie de stad vanuit de Kempen binnenkomt. Zelfs enkele feestzalen en supermarkten zouden er van een bedenkelijk allooi zijn voor wat de financiering en de achtergrond van de uitbaters betreft. Het zou in de eerste plaats te maken hebben met drughandel en de daaraan verbonden witwaspraktijken. De hele zaak wordt door het stadsbestuur niet ontkent. Het was zelfs een van de redenen waarom er een tachtigtal extra mensen van politie, douane en gerecht zijn ingezet in een actie die men ‘het stroomplan’ heeft genoemd, naar analogie met het kanaalplan in Hellhole city. Daartegen is al protest gekomen van de Borgerhoutse districtsburgemeester en van Wouter de Stadskabouter, bij de volgende Antwerpse verkiezingen kandidaat burgemeester. De vraag is of deze laatste bij gelegenheid weer mee zal betogen tegen de politiediensten, zoals hij eerder al eens heeft gedaan. Het linkse bestuur van Borgerhout, dat er nochtans met zijn neus bovenop zit, heeft blijkbaar de illegale praktijken niet gezien of niet willen zien. Daarna gaan vertellen dat het met de stad niet goed gaat, is het klassieke zwarte pieten waarin Belgische politiekers zo bedreven zijn.

Bron : blog.seniorennet.be door guido van alphen

Wat u schrijft is de nagel op de kop. Bart De Wever heeft nu verklaard dat er een tandje bijgestoken moet worden. Dat is gezien de situatie in Borgerhout nog al zacht uitgedruk. Laten we niet vergeten dat Filip Dewinter de problematiek van Borgerhout met de regelmaat van een klok onder de aandacht trachtte/tracht te brengen. Hij heeft Borgehout meermaals bezocht met pers en al wie het wilde horen en vooral zien. Maar Dewinter kreeg meermaals 0 op het request. Alsook zijn politieke tegenstanders vonden het cordon belangrijker dan de boodschap van Dewinter en het Vlaams Belang. Dat De Wever nu eindelijk in actie schiet (beter laat dan nooit) heeft meer te maken met de gemeenteraadsverkiezingen die er aan komen dan met het uitkuisen van de augiasstal Borgerhout. Wie mij wil tegenspreken mag dat, maar dan stel ik de vraag: waarom heeft De Wever en dan 5 jaar mee gewacht???

Walter F

27 februari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx