Meerdere Antwerpse moskeeŽn ontvangen drugsgeld
Waar de rechtse partij Vlaams Belang reeds langer vermoedens over had, wordt nu bevestigd. Naar aanleiding van de Ďlevendigeí Antwerpse drugshandel maakte VRT-programma Pano een reportage.ďEr zijn enkele moskeeŽn in Antwerpen die maandelijks geldbedragen uit de drugswereld ontvangenĒ, dat lichtte Pano-reportagemaker Stefaan Meerbergen op basis hiervan toe gisterenavond in het VRT-duidingsprogramma De Afspraak.

Hard bewijs is er niet, gezien de moeilijkheid tot onderzoek. Maar Meerbergen haalt ďzeer betrouwbare bronnenĒ aan. Hieruit moet blijken dat zowel in Nederland als in Vlaanderen drugsgeld naar moskeeŽn gaat. ďIn Antwerpen met name [zijn er] moskeeŽn [Ö] die maandelijks drugsgeld krijgenĒ, zo verklaart VRT-journalist Meerbergen. ďSommige moskeeŽn gaan zelfs geen erkenning aanvragen omdat met een erkenning, controle moet uitgeoefend worden op de financiering van die moskeeŽn en dan moet heel het [boeltje] opengelegd wordenĒ.

Research gedaan naar moskeeŽn

De Pano-reportagemakers hebben in hun speurtocht naar de drughandel in Antwerpen ook onderzoek gedaan naar moskeeŽn. Echter, het is niet vervat in de reportage ďomdat [die drugconnectie] heel moeilijk hard te maken isĒ, klonk het verder in De Afspraak. ďMaar je hoort heel duidelijk dat er moskeeŽn zijn waar er heel hard tegen drugs gepredikt wordt, en andere waar er helemaal niet tegen drugs gepredikt wordtĒ.

Naar aanleiding van de plannen rond een megamoskee in de Antwerpse Seefhoek waarschuwde Kamerlid Filip Dewinter er eind november reeds voor dat er geruchten zijn dat bepaalde evenementen verbonden aan moskeeŽn gebruikt worden door Marokkaanse drugsbendes om geld wit te wassen.

Eind vorig jaar bleek dat de haven van Antwerpen de grootste invoerhaven van cocaÔne in Europa zou zijn. De haven van Antwerpen is de tweede grootste haven in Europa, na die van Rotterdam. In Rotterdam worden voornamelijk vloeibare goederen toegeleverd, terwijl er in Antwerpen voornamelijk containers toekomen. Die containers lenen zich uitstekend tot het binnensmokkelen van grote hoeveelheden drugs. Bovendien vormt de haven van Antwerpen een rechtstreekse verbinding met de Verenigde Staten.

Bron : sceptr.net door Jonas Naeyaert

14 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx