Antwerpen krijgt bedenkelijke primeur
grootste moskee van het land

In aanwezigheid van Filip Dewinter en Anke Van dermeersch protesteerde het Vlaams Belang dinsdagochtend tegen de komst van de grootste moskee van het land in Antwerpen. Filip Dewinter vraagt aan de federale regering om de verkoop nog tegen te houden en aan het stadsbestuur om een eventuele bestemmingswijziging van het pand te weigeren.

De 63e moskee van Antwerpen komt eraan. Met ca. 4.000 m˛ komt in Antwerpen de eerste megamoskee die tevens de grootste moskee van België wordt, ca. 1.500 m˛ groter dan de geplande Fatih-megamoskee in de Gentse rabotwijk. Om u een idee te geven, de totale oppervlakte van de Antwerpse Kathedraal is ca. 8000 m˛.

Straks meer moskeeën dan kerken

Als deze trend zich doorzet is in Antwerpen straks het aantal moskeeën groter dan het aantal kerken. Momenteel telt Antwerpen 93 kerken, waarvan er meerderen ontwijd en herbestemd worden.

Het stramien is altijd hetzelfde en even doorzichtig als doeltreffend: hoe meer moslims zich in onze stad bevinden en hoe meer die zich in wijken concentreren, hoe meer islamitische gebedshuizen er nodig zijn. Sluwe islampredikers spelen daar op in en overtuigen lokale moslimgemeenschappen om geld in te zamelen, organiseren benefiets, zoeken en vinden een locatie, huren of kopen het pand, krijgen de nodige vergunningen en klaar is kees. Vaak zijn nieuwe moskeeën ook uitbreidingen of verlengstukken van kleinere bestaande moskeeën die uit hun voegen dreigen te barsten.

Tijdens de voorstelling pleitte Antwerps boegbeeld Filip Dewinter voor een algehele moskeestop en het dichtdraaien van de geldkraan naar de islamitische zuil

.
Volgens de website van bpost
is er een compromis over de verkoop

In de Wilgenstraat in Antwerpen-Noord staat volgens Vlaams Belang een groot kantoorgebouw van bpost op het punt om verkocht te worden aan een organisatie die er “de grootste moskee van het land” wil van maken. De partij vraagt bij monde van kopstuk Filip Dewinter aan de federale regering om de verkoop nog tegen te houden en aan het stadsbestuur om een eventuele bestemmingswijziging te weigeren.

Als de verkoop doorgaat - Vlaams Belang stelt dat het compromis alvast getekend is - zou het postgebouw omgevormd worden tot een islamitisch cultureel centrum.

“Dat betekent dat men naast een gebedsruimte allicht ook koranklasjes, een bibliotheek en een vrouwenwerking zal voorzien”, zegt Dewinter. “Het is een gebouw van maar liefst 3.625 vierkante meter waarvan bpost nog een klein deel zou terughuren om er een postpunt in te houden. De prijs bedraagt 1,450 miljoen euro, de inzamelacties daarvoor zijn al bezig.”

Vlaams Belang ziet een nieuwe moskee van een dergelijke omvang in Antwerpen-Noord niet zitten. “Het zou al de 63ste van de stad zijn en in een straal van 700 meter zijn er hier nu al 18”, zegt Dewinter. “Het zou veel beter zijn dit gebouw te gebruiken voor bijvoorbeeld sportinfrastructuur, waar de buurt wel echt nood aan heeft.”

Het Antwerpse stadsbestuur was volgens Dewinter tot maandag niet op de hoogte van het initiatief vanwege de bestaande moskee Omar in de nabije Tulpstraat. “Ze hebben het van mij moeten horen”, zegt hij. “Dat bewijst nog maar eens dat men niet weet wat er gebeurt in deze stad, laat staan dat er een beleid terzake wordt gevoerd.”

Bron : nieuwsblad.be door Belga

29 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx