Hangjongeren teisteren Antwerpse buurt met vechtpartijen, seksueel geweld en vandalisme
De overlast die allochtone jongeren veroorzaken rond het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord valt niet meer te overzien. De onruststokers, een vijftiental, zouden 12 tot 16 jaar zijn.

Automobilisten die Ďtolí moeten betalen wanneer ze door de straat willen rijden, vrouwen die slachtoffer worden van seksuele agressie, jongeren die eieren, waterballonnen of potten currysaus naar voorbijgangers gooien en kinderen die verplicht worden om te vechten, maar het gaat ook over ernstigere feiten zoals vandalisme en mondelinge bedreigingen aan het adres van voorbijgangers.

Vrouwelijke personeelsleden van het zwembad worden gevolgd en krijgen seksueel getinte opmerkingen naar hun hoofd geslingerd. Sommige onder hen hebben al een andere werkregeling gevraagd, in de hoop de jongens die hen belagen te kunnen ontlopen.

Politiecontrole weggelachen

Dinsdag organiseerde de Antwerpse politie een grote controle-actie aan het voetbalplein dat grenst aan de probleemzone. De wijk werd afgegrendeld met overvalwagens en tientallen politieagenten controleerden de identiteit van de aanwezige allochtone jongeren.

Een poging om de problemen op te lossen met overleg, is uitgedraaid op niets, en de politie wil nu in kaart brengen wie de jongeren zijn. Tijdens de actie zetten overvalwagens de wijk af, waarna tientallen politieagenten overgingen tot identiteitscontroles.

Preventief werken door hen duidelijk te maken dat ze respect moeten hebben voor anderen helpt volgens de politie niet. Daarom gaat ze harder optreden.

De politie gaat nu meer aanwezig zijn in de buurt en geregeld gerichte controles uitvoeren.

De voorbije weken vonden al meerdere incidenten met allochtone jongeren plaats, onder meer aan het Terloplein. Dat is niet ver van de wijk Stuivenberg.

De controle-actie van de politie werd door de allochtone jongeren weggelachen. Woensdagvond keerde de chaos terug naar de buurt.

Karel Blockx

08 juli 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx