Franstalige partijen willen Partij Islam…
én Vlaams Belang verbieden
Een verbod is een zwaktebod.
Wie partijen wil verbieden, wil vooral de realiteit miskennen

Het Vlaams Belang neemt akte van het feit dat de Franstalige partijen MR (coalitiepartner van de N-VA), DéFi, PS en cdH met de partij Islam als excuus opnieuw een poging willen ondernemen om het Vlaams Belang te verbieden.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Dat men de partij Islam wil verbieden, is vooral een zwaktebod. De realiteit is dat deze partij een achterban heeft. Door deze partij te verbieden, zal die achterban niet verdwijnen. Men zou zich beter focussen op het aanpakken van de massa-immigratie en rondwoekerende radicale islam in onze steden. Met een verbond ontkent men de realiteit, maar verandert men ze niet. Een zwaktebod dus.”

In april jongstleden verklaarde N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann nog dat het Vlaams Belang niet in het vizier zou komen bij (grond)wetswijzigingen om bepaalde partijen te gaan verbieden. Nog geen half jaar later vallen de maskers en wordt onomwonden gesteld dat ook het Vlaams Belang geviseerd wordt in het voorstel van onder meer de coalitiepartner van diezelfde N-VA.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert beslist: “Het Vlaams Belang vertolkt als enige de immigratiestandpunten die door de meerderheid van de bevolking in dit land gedragen worden. Onze partij verbieden is die burgers ook de mond snoeren. Als het zover komt, zullen we door diezelfde burgers ook vrijgesproken worden.”

30 augustus 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx