Rechters drogen Franse zusterpartij financieel uit
“Een aanslag op de vrijheid van meningsuiting”. Zo noemt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken het arrest van de Franse justitie waardoor de partijdotatie van Rassemblement National (het voormalige Front National) wordt gehalveerd.

Aan de rechterlijke uitspraak hangt namelijk een onguur politiek geurtje. Ze werd immers uitgesproken op initiatief van de Europese Unie die vervolgens beroep deden op het Frans Openbaar Ministerie. En laat die laatste nu rechtstreeks ressorteren onder de minister van Justitie. Kortom: de uitspraak is door en door politiek en heeft niets te maken met het overtreden van deze of gene wetgeving.

Beroep

Partijleider Marine Le Pen noemde de uitspraak dan ook terecht ‘een staatsgreep’ en ‘een aanslag op de democratie’. De rechters zouden volgens Le Pen immers ‘de grootste oppositiepartij van Frankrijk vermoorden’. De partij gaat dan ook met recht en reden tegen het vonnis in beroep.

In tussentijd rekent de partij op steun van sympathisanten. Ze publiceerde zondagmiddag een open brief waarin kiezers wordt gevraagd geld te doneren. Het RN heeft daartoe een website in het leven geroepen onder de naam Alerte Démocratie.

09 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx