Vlaams Belang betuigt medeleven met slachtoffers Luik
Naast medeleven voel ik vooral woede en vastberadenheid
om de grondoorzaak aan te pakken

Eerst en vooral betuigt het Vlaams Belang zijn oprecht en diep medeleven met de slachtoffers van de laffe terreurdaad in Luik. Onze gedachten zijn bij de drie getroffenen en hun families.

Op basis van de vrijgegeven informatie blijkt evenwel dat het om een geradicaliseerde moslim gaat die, als gevolg van een laks justitie- en detentiebeleid, op vrije voeten was. Mededogen is dus niet voldoende. Er dienen kordate beleidsdaden te volgen. Dat is het minste wat men de slachtoffers verschuldigd is.

Op basis van de eerste politieke reacties blijkt echter dat ook na zoveel menselijk leed de machtspolitici nog steeds angstvallig om de hete brij heen blijven draaien in een krampachtige poging de kern van het probleem niet te benoemen, laat staan aan te pakken. Ook na Zaventem, Charleroi, Maalbeek… werd het opengrenzenbeleid onverkort bestendigd, bleven de subsidiekranen richting islamzuil wagenwijd openstaan en was er van een afschaffing van de vervroegde invrijheidsstelling geen sprake.

Op z’n minst kan worden gesteld dat deze aanslag andermaal aantoont dat deze regering de terroristische dreiging in dit land niet onder controle krijgt omdat zij – ook na de ellenlange terreurcommissie – weigert de wortel van het probleem aan te pakken. Zolang de combinatie van een islamvriendelijke welkomstcultuur met een naïef veiligheidsbeleid aanhoudt, zullen er nog veel Luiken volgen. Het is in die context beslist geen toeval dat landen die de islam niet faciliteren en wel een kordaat justitie- en immigratiebeleid voeren – zoals Hongarije of Polen – gespaard blijven van dergelijk leed.

Vandaag staan we stil bij de slachtoffers, maar morgen moeten er daden volgen.

29 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx