Ongemakkelijke waarheid
Europa dreigt ons land volgende maand op de vingers te tikken omwille van de wijdverspreide Ďdiscriminatie van allochtonen op de arbeidsmarktí. Nieuwe cijfers van het Vlaams Ministerie van Onderwijs werpen echter een heel ander licht op de zaak.

De structurele oververtegenwoordiging van niet-Europese allochtonen in de werkloosheidsstatistieken is al jaren een doorn in het oog van de multiculturele lobby. Amper 4 op 10 allochtonen op beroepsactieve leeftijd is aan het werk. Bij de autochtonen is dat net geen 8 op 10. Het toont aan dat het dogma dat de migranten van vandaag garant staan voor de pensioenen van morgen elke grondslag mist. Aangezien de linkerzijde als de dood is om bepaalde bevolkingsgroepen voor hun verantwoordelijkheid te plaatsen, beschuldigt ze de werkgevers er al jaren van systematisch te discrimineren.

1 OP 4

Dat die stelling geen hout snijdt, bleek afgelopen maand opnieuw uit cijfers van onderwijsminister Crevits, waarmee De Tijd uitpakte. Zo blijkt het aantal jongeren dat de schoolbanken vroegtijdig verlaat stevig in de lift te zitten. In tegenstelling tot het verleden werd nu ook man en paard genoemd. Zo trekken allochtone jongeren meer dan drie keer zo vaak dan Vlaamse scholieren de schooldeur vroegtijdig achter zich dicht. In de Scheldestad verlaat niet minder dan 1 op 4 scholieren van allochtone afkomst de school zonder getuigschrift. U leest het goed: 1 op 4. Men hoeft niet over bijzondere gaven te beschikken om in te zien dat net daar de oorzaak ligt van hun lage participatie op onze arbeidsmarkt. Het is wellicht raadzaam dat de Europese politici deze ongemakkelijke waarheid even laten bezinken vooraleer ze het afgezaagde discriminatieriedeltje opnieuw van de daken beginnen te schreeuwen.

Tom Van Grieken, Voorzitter

28 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx