Twitter blokkeert advertenties Van Grieken wegens ‘haatdragend’
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken mag niet meer adverteren op Twitter omdat zijn “haatdragende inhoud” ingaat tegen het beleid van Twitter. Eerder nam Twitter ook Van Grieken’s zogenaamde blauwe vinkje af. Van Grieken spreekt van “regelrechte censuur”. “Twitter is politiek duidelijk niet neutraal en wordt op die manier eigenlijk mainstream media.”

In november vorig jaar nam Twitter het blauwe vinkje van Vlaams Belang en partijvoorzitter Tom Van Grieken af. Blauwe vinkjes op Twitter dienen ter verificatie en onderscheiding van echte accounts en valse accounts. Twitter gaf aan dat het enkele blauwe vinkjes had verwijderd van gebruikers die “indruisen tegen het gebruikersbeleid van Twitter”. Vooral de accounts van rechtse politici worden getroffen.

“Haatdragende inhoud”

Het bleef evenwel niet bij de verwijdering van het blauwe vinkje. Twitter blokkeert nu ook de advertenties van Tom Van Grieken, omdat hij het beleid van Twitter inzake haatdragende inhoud zou schenden. “We bevestigen dat u niet in aanmerking komt om deel te nemen aan het advertentieprogramma van Twitter op basis van ons beleid inzake haatdragende inhoud”, antwoordde Twitter op de vraag naar de reden van de blokkering.

Specifiek zouden de overtreding en schending van het beleid gaan om “haatdragende taal” jegens “een beschermde groep”, zo stelt Twitter. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over de maatregel, en spreekt van censuur. “Twitter mengt zich actief in Belgische politiek”, klinkt het op Facebook. “Nadat Twitter m’n ‘vinkje’ heeft verwijderd, mag ik ook niet adverteren. Regelrechte censuur.”

Twitter is dan ook absoluut niet neutraal vindt Van Grieken. “Het is gewoon schandalig. Op die manier bepaalt Twitter wie een mening mag verspreiden en krijgen bepaalde politieke partijen of politici minder kansen dan anderen om hun politieke boodschap te verkondigen”, aldus Van Grieken aan SCEPTR. “Twitter is politiek duidelijk niet neutraal en wordt op die manier eigenlijk mainstream media.”

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

23 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx