Links en opengrenzenbeleid genadeloos afgestraft!
Verkiezingen Italië

Gisteren trokken de Italianen naar de stembus. Nu de Italiaanse kiezers de kaarten geschud hebben, blijken twee tendensen: de traditionele (linkse) partijen worden genadeloos afgestraft en de Italiaanse burgers kozen massaal tégen het opengrenzenbeleid van de afgelopen jaren. Vlaams Belang-Voorzitter Tom Van Grieken reageert tevreden.

Nu het stof gaan liggen is, lijken de rechtse partijen duidelijk het grootste blok in het parlement te gaan vormen, met een score boven de 35 procent. Opvallend hierbij is dat de Lega van Matteo Salvini met zowat 18,5% van de stemmen met voorsprong de grootste partij is van het rechtse blok. Tom Van Grieken: “De goede score van onze bondgenoten van de Lega wijst er op dat ook de Italianen duidelijke oplossingen eisen voor de migratiecrisis. Het is een niet mis te verstaan signaal dat ik alleen maar kan toejuichen.”

Na de Visegrádlanden en Oostenrijk, kiest men nu ook in Italië voor echte verandering. De Italianen hebben duidelijk hun buik vol van massamgiratie en kiezen voor de bescherming van de eigen identiteit, waarden en normen. Tom Van Grieken: “Het is geen toeval dat we overal in Europa dezelfde electorale evolutie zien. De machthebbers moeten nu kiezen: of de grenzen gaan nu dicht, of hun kiezers leggen hen dat via de stembus op.”

Van Grieken stelt dat deze evolutie ook in Vlaanderen wel eens merkbaar zou kunnen zijn. “Ik wil niet vooruitlopen op de komende verkiezingen, maar ik geloof er sterk in dat de kiezer ook in Vlaanderen nood heeft aan een partij die opkomt voor onze eigen mensen en bereid is daarvoor de nodige beleidsdaden te stellen. Retoriek heeft men voldoende gehoord, nu is het tijd voor actie”, aldus Van Grieken.

Bob De Brabandere, Politiek secretaris van de voorzitter

05 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx