Betaal pensioenverhoging met immigratiefactuur
Het voorstel van SP.a-voorzitter Crombez om mensen met een volledige loopbaan een minimumpensioen te garanderen van 1.500 euro deed de wenkbrauwen in de liberale kringen van N-VA en VLD fronsen. “Onbetaalbaar”, klonk het in koor. Zolang een aantal heilige huisjes overeind blijven, klopt die conclusie ook. Tijd dus om ze te slopen. Eén daarvan is de oplopende immigratiefactuur. Vorig jaar goed voor een overheidskost van 7,2 miljard euro. Met dat geld zouden we de pensioenen jaarlijks kunnen doen stijgen met 3.428 euro of 286 euro per maand.

1 op 5 senioren leeft in armoede

En dat is broodnodig. De ouderenarmoede in dit land neemt schrikbarende proporties aan. Onder deze regering leeft 1 op 5 gepensioneerde in armoede, ligt het pensioen 700 euro lager dan in onze buurlanden, is het aantal mensen dat de ziekenhuisfactuur niet meer kan betalen met de helft toegenomen en is de rusthuisfactuur met een derde gestegen. Voor hen zie ik geen menselijke ketting in het Maximiliaanpark, enkel schouderophalende politici.

Eigen volk eerst

Wij zijn akkoord met de SP.a wanneer zij pleiten voor een pensioenverhoging, maar wij passen resoluut voor hun links recept van het doorschuiven van schulden naar de volgende generaties. Een sterke sociale zekerheid mét hogere pensioenen is wel degelijk mogelijk wanneer we ónze mensen op de eerste plaats zetten en dus ophouden om het OCMW van de wereld te spelen. Kortom: eigen volk eerst!

Tom Van Grieken

01 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx