Een werk van lange adem
Tekenender kon haast niet. Een week nadat Filip Dewinter en Geert Wilders de toegang tot Molenbeek werd ontzegd, sloegen allochtone jongeren het centrum van de hoofdstad kort en klein. Ongestoord.

Het lijkt wel of de politieke tolerantiegrens in dit land steeds verder opschuift richting anarchie. Bussen van De Lijn die bekogeld en beschoten worden. Antwerpse politiepatrouilles die tijdens een arrestatie worden aangevallen. Trouwstoeten die verkeerschaos veroorzaken op de autosnelweg. Vreemdelingenbendes die na een dagje Walibi treinreizigers terroriseren. Romazigeuners die ongestraft woningen bezetten. En dan afgelopen maand: 300 Marokkanen die hun nationale WK-kwalificatie vierden middels het aanvallen van agenten en brandweerlui, het plunderen van winkels en het uitbranden van auto’s.

In een land waar terroristische aanslagen enkel schouderophalende politici oplevert, hoeft niets nog te verbazen. De broodnodige vuist waar zowat elke burger naar snakt, blijft ook vandaag uit.

Understatement

Een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen zou een arrestatie van ‘kwetsbare jongeren’ immers bepaalde gemeenschappen kunnen schofferen. En dat is op zijn beurt dan weer slecht voor de cohesie in de samenleving, nietwaar? Wie kritiek heeft op deze politiek-correcte blindheid wordt beschuldigd van xenofobie of kortzichtigheid. Open VLD-minister Sven Gatz noemde “het een werk van lange adem”. Een riedeltje dat we nu al 30 jaar horen.

Meer dan ooit tonen de wegkijk-politici aan hoezeer zij geklemd zitten in het carcan van hun eigen vicieuze cirkel van massa-immigratie en straffeloosheid. Meer dan ooit tonen zij aan dat het Vlaams Belang al decennia de vinger op de wonde legt.

Tom Van Grieken, Voorzitter

07 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx