Vlaams Belang betuigt steun aan Puigdemont in Brussel
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Europees parlementslid Gerolf Annemans betuigden dinsdagmiddag persoonlijk hun steun bij de aankomst van Catalaans president Carles Puigdemont in Brussel.

Het uur van de waarheid nadert voor CataloniŽ. De moedige strijd van een volk dat zijn toekomst in eigen handen neemt tegen een centraal gezag dat hen haast dictatoriaal monddood probeert te maken, wekt sympathie bij iedere rechtgeaarde democraat.

Om zijn legitieme eis tot onafhankelijkheid in de internationale verf te zetten trok Carles Puigdemont dinsdag naar het hart van de Europese instellingen in Brussel. In eigen land wordt de man vervolgd voor rebellie. Een misdaad waar in Spanje een gevangenisstraf van 30 jaar op staat.

Stilte van de lafheid

Volgens Van Grieken heeft de stilte van de lafheid nu lang genoeg geduurd. Hij wil dat zowel de Belgische als de Vlaamse regering het voortouw nemen en overgaan tot de erkenning van de Catalaanse staat. ď90 procent van de Catalanen stemde op 1 oktober voor onafhankelijkheid. De keuze van een volk om haar lot in eigen handen te nemen is geen misdaad, het is het ultieme feest van democratie. Elke staat die zichzelf democratisch noemt moet overgaan tot erkenning. Als de N-VA zichzelf nog een beetje ernstig neemt, maakt ze hiervan een breekpunt aan de regeringstafelĒ, aldus Van Grieken.

31 oktober 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx