Tom Van Grieken feliciteert de Catalanen
en roept Belgische regering op
de onafhankelijkheid zo snel mogelijk te erkennen

De meerderheid in het Catalaanse parlement heeft zonet de resolutie over onafhankelijkheid goedgekeurd. Het Catalaanse volkslied weerklonk onmiddellijk nadat duidelijk werd dat “Si” het heeft gehaald. Het Vlaams Belang feliciteert de Catalanen en dringt er op aan dat de Belgische regering de onafhankelijkheid zo snel mogelijk erkent.

Nadat de regeringspartij Junts pel Sí, gesteund door de partij CUP, eerder op de dag een resolutie over eenzijdige onafhankelijkheid had ingediend, verliet de oppositie het parlement. De nog aanwezige parlementsleden gingen uiteindelijk tot de stemming over. Bij de telling werd het algauw duidelijk: 70 van de nog aanwezige parlementsleden stemden voor, 10 tegen en 2 blanco. Bij deze is de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië een feit.

“Wij zullen de Catalaanse republiek vormen, als een onafhankelijk en soeverein land, onder de rechtsstaat”, aldus de tekst van de resolutie. Vlaams Belang steunt de Catalanen hierin uiteraard ten volle en vraagt de Belgische regering, de belofte van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon indachtig, dan ook om de onafhankelijkheid van Catalonië per direct te erkennen.

27 oktober 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx