VB-voorzitter Van Grieken wil Vlaams front in 2019
Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken wil bij de parlementsverkiezingen in 2019 een Vlaams front vormen. Dat heeft hij gezegd in zijn toespraak tijdens de Ijzerwake die vandaag aan de gang is. “Het is belangrijk dat we met vereende Vlaams-nationalistische krachten naar de kiezer gaan”, aldus Van Grieken.

Vandaag vindt de zestiende Ijzerwake plaats. De Ijzerwake is een afscheuring van de vroegere Ijzerbedevaart en wil onder andere het streven naar zelfbestuur voor Vlaanderen stimuleren.

V-front

De partijvoorzitter van het Vlaams Belang kijkt voor een V-front onder meer naar Hendrik Vuye en Veerle Wouters. Beide verlieten de N-VA uit onvrede met de communautaire strategie van de partij. Vlaams Belang werkte al geregeld samen met de twee onafhankelijke parlementairen door het nemen van verschillende parlementaire initiatieven. Van Grieken hoopt deze samenwerking te kunnen versterken.

De partijvoorzitter kijkt ook naar andere N-VA’ers die het communautaire opnieuw op de politieke agenda willen plaatsen. “De N-VA vindt haar ministerposten belangrijker dan haar communautaire programma. In een Vlaams front zal iedereen vrijuit kunnen spreken en handelen en dus ook nuttiger zijn voor Vlaanderen”, aldus Van Grieken.

Nood aan zelfstandig Vlaanderen

Volgens Van Grieken leverde een studie van de KU Leuven, die dit voorjaar werd gepubliceerd, het bewijs van de noodzaak van een onafhankelijk Vlaanderen. De studie bevestigt dat de miljardenstroom richting Wallonië nog steeds een realiteit is. Dat geld kan volgens de VB-voorzitter gebruikt worden om de ‘armtierige’ Vlaamse pensioenen te verhogen, de facturen van rusthuizen te laten dalen en de hoge lasten op arbeid te verminderen.

De Vlaams Belang-voorzitter is ervan overtuigd dat een Vlaams front het verschil kan maken. “Een sterk en consequent Vlaams-nationalisme kan ervoor zorgen dat de communautaire problematiek opnieuw bovenaan de politieke agenda komt te staan”, besluit Van Grieken.

Bron : sceptr.net door Simon Lejeune

28 augustus 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx