BelgiŽ in top 5 netto migratiepercentage
Netto migratie is het verschil tussen het aantal immigranten en het aantal emigranten. Vorig jaar stond ons land met een ratio van 5,4 per 1.000 inwoners in de top 5 van Europa. Enkel Luxemburg, Cyprus, Spanje en Noorwegen gaan BelgiŽ voor. ďDat BelgiŽ in de top 5 staat van Europa, belooft alvast niet veel goeds, maar is niet verrassendĒ, aldus Tom Van Grieken (Vlaams Belang).

De netto migratie van een land is het verschil tussen het aantal mensen dat gedurende een jaar immigreerde, en het aantal mensen dat emigreerde. De ratio van de netto migratie geeft een goede weergave van de bevolkingsverandering van een land. Die ratio is de netto migratie per 1.000 inwoners. Bij een ratio van 1 betekent dat dus dat er op een jaar per 1.000 inwoners 1 immigrant meer was dan het aantal emigranten.

BelgiŽ top 5

Vorig jaar, in 2017, bedroeg die ratio van de netto migratie in ons land 5,4. Daarmee staat het in de top 5 van alle landen in Europa. Luxemburg en Cyprus staan op plaatsen 1 en 2 met respectievelijk 15,5 en 8,7 netto migratie per 1.000 inwoners. Gezien hun kleine inwonersaantal hoeft dat niet te verwonderen. In het kielzog van Cyprus volgt Spanje met een ratio van 7,8. Een aanzienlijke ratio gezien hun hoge inwonersaantal. Noorwegen en BelgiŽ sluiten de top 5 af.

Gezien het feit dat ItaliŽ en Griekenland overspoeld worden door bootmigranten zou men deze landen in de top van het klassement verwachten, maar niets is minder waar. ItaliŽ staat met een ratio van 3,7 pas op de 11e plaats en Griekenland staat op plaats 15 met een ratio van 2,3. Ook Duitsland, dat sinds bondskanselier Angela Merkel (CDU) de historische woorden ďWir schaffen dasĒ sprak meer dan een miljoen migranten verwelkomde, is met een ratio van 1,5 ver onder BelgiŽ te vinden.


Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt de cijfers verontrustend, maar geen verrassing. ďDat BelgiŽ in de top 5 staat van Europa, belooft alvast niet veel goeds, maar is niet verrassendĒ, aldus Van Grieken aan SCEPTR. ďOnder deze regering werden we inmiddels geconfronteerd met een instroom van meer dan 400.000 vreemdelingen en kregen meer dan 100.000 nieuwkomers Belgische papieren.Ē

Daarnaast toont dit cijfer volgens Van Grieken wederom het grote verschil tussen de ĎTheo-rieí en de ĎTheo-praktijkí, waarmee hij verwijst naar staatssecretaris Theo Francken (N-VA) ďWie zich niet laat afleiden door het voortdurende getater, getoeter en getwitter, maar kijkt naar de reŽle feiten, weet dat de vele hoeraberichten vanwege deze regering inzake migratie niet alleen voorbarig, maar zelfs ronduit misplaatst zijnĒ, stelt Van Grieken.

Demografie

Ondanks het feit dat er jaar na jaar minder babyís worden geboren in ons land, blijft ons bevolkingsaantal stijgen door ons hoge netto-immigratiesaldo. Het vruchtbaarheidscijfer van Vlaanderen bedraagt 1,72. Dat is ver onder het Westers minimum van 2,1 kinderen dat nodig is om het bevolkingsaantal stabiel te houden. Het geboortecijfer van islamitische allochtonen daarentegen ligt met een gemiddelde van 3,4 tot 4 kinderen veel hoger.

In Antwerpen is deze demografische trend al duidelijk merkbaar. Bij de leeftijdscategorie 0 tot en met 9 jaar is nu maar liefst 74,10% van de Antwerpse bevolking van vreemde origine. Tussen de 10 en 19 jaar gaat het om bijna 70%. In het district Antwerpen is nu ruim 58% van de totale bevolking van buitenlandse origine. Dat aandeel zal gezien de geboortecijfers ook alleen maar toenemen.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

22 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx