Francken geeft visum aan 47 imams
die orthodoxe islam willen verspreiden in BelgiŽ

Gisteren arriveerden 47 orthodoxe imams in Zaventem. Doel van hun missie in BelgiŽ is de ondersteuning van de Marokkaanse gelovigen tijdens de ramadan en het verspreiden van de Ďauthentieke islamí. De zending is een initiatief van het Marokkaanse ministerie voor Religieuze Zaken en de Hassan II-stichting.

Volgens Filip Dewinter is het overduidelijk dat de missie slechts ťťn betrachting heeft, namelijk het bij de les houden van de moslims op Europese bodem en eventuele Ďverwesteringí of religieuze matiging de kop indrukken. Hij refereert ter zake naar de website van de Marokkaanse stichting die letterlijk stelt dat de intentie is de authentieke islam, geÔnspireerd door de Maliki, te verspreiden in BelgiŽ.

Het Vlaams Belang-Kamerlid vindt het dan ook onbegrijpelijk dat staatssecretaris Francken een visum gaf aan dit beroerd gezelschap. ďTerwijl Francken van de daken schreeuwt dat hij het islamitisch extremisme aan banden wil leggen, laat hij via de achterdeur een "islamitische indoctrinatiebrigade" binnen. Indien het deze regering menens is met de strijd tegen islamextremisme, trekt ze de visa van deze heren onmiddellijk in".


18 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx