Belgische justitie blijft doodziek
Dat de rechtspraak in dit land volledig spaak loopt, hoeft geen betoog. Vrouwe Justitia ligt in dit land al decennialang in comateuze toestand op intensieve zorgen.

In 2014 kondigde onze huidige minister van justitie, Koen Geens, aan dat het allemaal zou veranderen. Ondertussen zijn we tweeënhalf jaar verder en kunnen we alleen maar vaststellen dat er nog niets veranderd is.

Dat er nochtans wel wat werk aan de winkel is, weet iedereen al lang. Gemiddeld wordt er in België 208(!) keer per dag bijvoorbeeld ergens ingebroken en zijn er maar liefst acht(!) verkrachtingen per dag, maar amper veroordelingen.

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, heb je op de koop toe nog een gigantisch aantal criminelen die hun straf ontlopen door procedurefouten. Je zou dan ook verwachten dat Geens een einde zou maken aan het feit dat die criminelen vrijgesproken kunnen worden omwille van die procedurefouten, maar ook dàt was duidelijk ijdele hoop. Zelfs kindermoordenaars ontliepen op die manier hun straf.

En wat lazen we gisteren in de krant? In Leuven is een 21-jarige man veroordeeld tot achttien maanden cel wegens verkrachting. Een zekere Eesee R (duidelijk een Vlaamse naam…), die vorig jaar al eens werd veroordeeld voor verkrachting(!), had opnieuw een meisje verkracht. Opvallend: Het openbaar ministerie noemde het verslag van de aangestelde psycholoog “bijzonder verontrustend. De helft van de straf is bovendien met uitstel. Een recidivist alweer zo’n lichte straf geven, dat is vragen om problemen…

En wat doet Koen Geens? Hij maakt het eenvoudiger om van voornaam te veranderen…

Koen Geens mag wat mij betreft de handdoek in de ring gooien.

re-act.be door Diederick

22 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx