Regering krijgt gevangeniscrisis niet onder controle
Relaxen in Mallorca als alternatief voor uitzitten gevangenisstraf

Deze week raakte bekend dat de regering-Michel/DeWever een nieuw ‘detentie’systeem toepast voor 280 criminelen die veroordeeld werden tot een gevangenisstraf van 3 tot 10 jaar. Sinds juni wordt hen namelijk toegestaan om een weekje brommen in het gevang af te wisselen met een weekje vrij rondlopen in de natuur en dat week in, week uit, maanden aan een stuk. Daarbij worden de betrokkenen tijdens hun weekje verlof op geen enkele manier in de gaten gehouden door de overheid, bijvoorbeeld door middel van een enkelband. Op die manier wil de regering het tekort aan gevangeniscellen ‘oplossen’.

Handige jongens hebben natuurlijk onmiddellijk begrepen welke buitenkansen dit biedt. Volgens bepaalde berichten maken sommigen van dat weekje verlof immers gebruik om op vakantie te gaan naar zonniger oorden. Anderen profiteren er naar verluidt van om een weekje in het zwart te gaan werken. En wie weet zijn er nog anderen die dit aangrijpen om andere criminele feiten te plegen.

Barbara Pas ondervroeg dan ook minister van Justitie Geens daarover, maar die vindt dit allemaal heel normaal. Barbara Pas: “Dit is eigenlijk te gek voor woorden! Toppunt van al is dat de weken die deze veroordeelden worden vrijgelaten ook nog volledig meetellen voor het in mindering brengen van de straf die ze moeten uitzitten. Met zulk een beleid maakt deze regering het klimaat van straffeloosheid en laksheid alleen maar veel erger. Duidelijk is in alle geval dat minister Geens de crisis inzake het gebrek aan gevangeniscellen niet opgelost krijgt. Maar dat is hoe dan ook geen excuus voor zulke waanzinnige maatregelen!”

27 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx