Illegaal onthoofdt baby
Duitsland beteugelt berichtgeving

In Duitsland is ophef ontstaan rond een gruwelijke moordzaak waarbij een illegale moslimmigrant zijn eigen baby nagenoeg onthoofdde en zijn vriendin doodstak in een treinstation. In tegenstelling tot bepaalde recente berichtgeving die circuleert op het internet is er geen sprake van een echte persban, maar personen die beelden van de feiten online plaatsten, kregen wel politie over de vloer. Dit omdat ze de ‘persoonlijke levenssfeer’ van de betrokkenen zouden bedreigen. Gemaakte videobeelden van de steekpartij duiken de laatste dagen echter alsnog alsmaar vaker op op het internet.

De feiten dateren van 12 april, en vonden plaats in het treinstation van de op één na grootste Duitse stad: Hamburg. De 33-jarige illegale Nigeriaanse immigrant Mourtala Madou steekt voor de ogen van tientallen omstaanders zijn eigen 1-jarige dochter in de nek en onthoofdt haar nagenoeg. Vervolgens steekt hij zijn Duitse vriendin, de moeder van het kind, in de borst en vlucht. De vrouw overleed aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Mourtala Madou kon even later gearresteerd worden. Uit politierapporten blijkt dat Madou zijn Duitse vrouw, waarmee hij in scheiding was, al maanden bedreigde. De vrouw diende verschillende keren klacht in, maar die werden verworpen omdat de bedreigingen volgens de politie “niet serieus bedoeld” waren. Nochtans zou Madou expliciet gezegd hebben: “Ik ga onze dochter vermoorden, en daarna ga ik jou vermoorden.” Volgens de rechter betrof dit echter “geen bewijs” van bedreigingen.

Censuur in Duitsland ?

Op bepaalde delen van internet klonk het recent dat de Duitse media een verbod gekregen zou hebben om te berichten over de feiten. Een echte persban is er echter niet, maar mensen die videobeelden van de feiten online plaatsen, kregen wel onverwacht bezoek van de politie omdat ze de ‘persoonlijke levenssfeer’ zouden bedreigen. Persoonlijke bezittingen zoals computers en gsm’s werden meegenomen. De Persraad zou niet opgezet zijn met deze pogingen tot censuur, omdat het een inbreuk is op de vrije berichtgeving.

Ook in het Duitse parlement wordt in alle talen gezwegen over de (bijna) onthoofding. Het rechtse Alternative für Deutschland (AfD) vroeg in het parlement naar de moordzaak en de daaropvolgende politie-invallen, maar kreeg geen antwoord. Bovendien werden grote delen uit de parlementaire vraag – alles wat zou kunnen wijzen op een onthoofding – verwijderd. Een link naar het eerste artikel over de onthoofding en de politie-invallen werd tevens uit de vraag geschrapt.

“Een echte persban is het niet. Het incident kwam breed aan bod in de Duitse pers“, vertelt SCEPTR-medewerker Michiel Van Tongerloo, die momenteel in Duitsland studeert. “Maar de beelden mogen wel niet verspreid worden omwille van een ruime interpretatie van een wet ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer. De reden waarom deze video nu plots wel zo hard bestreden wordt en andere aanstootgevende filmpjes niet, is natuurlijk voor discussie vatbaar.” Ook Correctiv – de nieuwsorganisatie die door de Duitse overheid is aangenomen om ‘fake news’ te controleren – stelt zich vragen bij de toepassing van §201a van het Duitse strafwetboek.

Ondanks pogingen om de details van deze ijzingwekkende moordzaak in de doofpot te stoppen, wordt toch alsmaar meer duidelijk. Zo staat er op het huiszoekingsbevel, waarvan blogger Kordewiner een kopie kreeg, gevoelige informatie over de moordzaak. Madou “wilde de moeder en het kind straffen” en nam plotseling “een mes uit zijn rugzak, stak het kind in de buik en stak vervolgens bijna volledig door haar nek”, zo staat te lezen.

Bron: sceptr.net door Tom Lallemand

09 juli 2018

Vorige berichten
02/07/18 Belastingbetaler moet bloeden
30/06/18 Akkoord EU-top migratie
26/06/18 Salvini´s koers jaagt schokgolven door de EU
26/06/18 Schokkende gelekte cijfers
19/06/18 Spaanse studenten uit hun huizen gezet...
13/06/18 Nieuwe Italiaanse regering sluit havens voor Afrikaanse gelukszoekers
12/06/18 Politie-intimidatie enorm
12/06/18 Muren rond Europa bouwen is niet zo onzinnig
10/06/18 Oostenrijk pakt “politieke islam” aan
10/06/18 Duitsland weer in shock
30/05/18 Hongarije maakt helpen van illegalen strafbaar
29/05/18 Tommy Robinson gearresteerd en voor minstens 3 maanden in de cel
29/05/18 Een vluchteling krijgt voortaan een lagere uitkering dan een Oostenrijker
22/05/18 Stilte rond het akkoord van Marrakesh
22/05/18 Nieuwe Italiaanse regering wil half miljoen migranten uitwijzen
13/05/18 Islamterreur in hartje Parijs
12/05/18 Uw camera kan de kast in
09/05/18 De EU brengt geen geld op, maar kost geld
04/05/18 Orbán dreigt met veto tegen Europese begroting
21/04/18 Guy Verhofstadt voert hetze tegen Hongarije en Polen
19/04/18 Het EU-waardeninstrument
19/04/18 Asielzoekers moeten voortaan €840 betalen
05/04/18 Groen licht voor hoofddoekenverbod in scholen
04/04/18 Het is walgelijk dat Europa een dominante blanke christelijke cultuur heeft
31/03/18 Hoe bewijst een Oostenrijker dat hij geen Turk is ?
21/03/18 Links en illegalen bezetten kathedraal
13/03/18 Kostprijs Europees Parlement loopt op tot astronomisch bedrag
01/03/18 Moslims zullen in de meerderheid zijn en Europa overnemen
06/01/18 Een mohammedaan als burgemeester is nefast voor de rechtsstaat
04/01/18 Forse toename van geweld in Duitsland

Ander nieuws


Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx