Denemarken schopt luie islamitische hoofddeksels aan het werk

Islamitisch spook

Denemarken ontneemt sociale bijdragen van moslimvrouwen die liever met een hoofddeksel rondlopen dan aan het werk gaan. Mag het dragen van een hoofddoek een manier zijn voor islamitische vrouwen om zich aan werk te onttrekken, en daarom moeten worden verzorgd met sociale voorzieningen? Nee, zegt de regering van Denemarken, en heeft nieuwe instructies aangekondigd voor de gemeentes in het land, schrijft Den korte avis.

De meeste werkgevers in het Westen eisen van hun werknemers niet alleen dat ze onbeschadigde en schone kleren dragen, maar ook dat zij bepaalde kledingvoorschriften volgen. Soms zijn er zelfs veiligheidsvoorschriften of andere omstandigheden die bepaalde kledingstukken op de werkplek ongeschikt of gevaarlijk kunnen zijn.

De Deense regering is van mening dat duizenden moslimvrouwen het dragen van een hoofddoek benutten om zichzelf zodoende voor potentiŽle werkgevers oninteressant te maken. En daarmee werk kunnen vermijden, om in plaats daarvan zich te laten verzorgen door middel van subsidiesystemen die door de belastingbetalers moet worden opgehoest. Deze hoofddoekbonus voor moslims moet worden afgeschaft, verkondigt minister van Industrie Troels Lund Poulsen (Venstre) in een brief.

De regering wijst erop dat een werkgever het recht heeft een aanstelling te ontzeggen aan degenen die religieuze kleding dragen, en benadrukt dat diegene dan ook geen recht heeft op een uitkering.

Twee van de tien grootste gemeenten in Denemarken hebben naar verluid al reeds de sociale voorzieningen gestript van moslimaís die op grond van hun hoofddoek werk weigerden. De regering wil nu dat dit in het hele land praktijk wordt, en zal ik de komende dagen brieven aan alle gemeentes sturen met het directief sociale voorzieningen te ontnemen van moslimaís die op grond van hun religieuze kleding werk weigeren.

De regering in Denemarken voelt zich gesteund door een EU-vonnis eerder deze maand, waarin staat dat werkgevers het recht hebben om hun werknemers te verbieden religieuze kleding te dragen. Met dit besluit kunnen Europese regeringen sociale uitkeringen verbieden aan werkloze moslimvrouwen die zichzelf niet beschikbaar zien staan voor de arbeidsmarkt op grond van hen islamitische kledingstukken.

De Dansk Folkeparti, die als steunpartij van de regering functioneert, is blij met de nieuwe richtlijn.
  • De boerka en de islamitische hoofddoek is een uitdrukking van een ideologie die mensen verdeelt in rein en onrein. Als Deense Volkspartij nemen we daar ver afstand van. We zijn verheugd dat het bedrijfsleven dit ook ziet, zegt immigratiebeleid woordvoerder van de partij Martin Henriksen, en voegt toe:

  • Het Deense volk heeft het recht om islamitische tendensen af te keuren.

HALLO VLAAMSE POLITICI, WAAR BLIJVEN JULLIE

Bron : fenixx.org door rommel

17 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx