Onze hoop in bange dagen
Polen en TsjechiŽ hebben laten weten hun vluchtelingenbeleid niet aan te passen. De communicatie komt er na de aankondiging vanwege de Europese Commissie om gerechtelijke stappen te ondernemen jegens Polen, Hongarije en TsjechiŽ omdat deze landen het herverdelingsplan van vluchtelingen niet willen aanvaarden.

In september 2015 kwamen de Europese ministers van Binnenlandse Zaken overeen om 160.000 vluchtelingen te spreiden over verschillende landen. Zo wou men de druk van de asielcrisis op ItaliŽ en Griekenland verminderen. TsjechiŽ, Hongarije en Polen verzetten zich echter tegen de verplichting opgelegd door de Europese Commissie.

De Europese Commissie laat het daar evenwel niet bij en heeft dinsdag gecommuniceerd dat TsjechiŽ, Hongarije en Polen hun wettelijke verplichtingen schenden. Hierdoor zal de Commissie gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Centraal- en Oost-Europese landen.

Vroege Pools-Tsjechische weerwil

Maar Polen en TsjechiŽ hebben intussen gereageerd op het juridisch dreigement van de Europese Commissie en hebben laten weten hun plannen niet aan te passen. Rafal Bochenek, woordvoerder voor de conservatieve regering van Polen, communiceert dat de Poolse regering aan het standpunt vasthoudt dat gedwongen herlocatie van migranten geen duurzame oplossing is voor de asielcrisis.

Ook Bohuslav Sobotka, premier van TsjechiŽ, liet weten dat zijn land niet bereid is om hun beleid aan te passen conform met het herverdelingsplan van de Europese Unie: ďDe Tsjechische Republiek is niet akkoord met het herverdelingsysteem gebaseerd op migrantenquota. Gegeven de verergerde veiligheidssituatie in Europa en dat het quotasysteem niet werkt, zal [TsjechiŽ] niet participeren.Ē

Hongarije heeft nog tot woensdag om zich naar het plan van de Europese Commissie te schikken.

Bekijken we even de EU-quota:
  • Polen moest 7000 Ďvluchtelingení opnemenÖ Polen aanvaardde er 0.
  • TsjechiŽ werd verondersteld 1600 onderdak te verschaffenÖ de teller staat op 12.
  • Hongarije moet 1300 verrijkers een thuis biedenÖ Alle 1300 werden geweigerd.
  • Voor BelgiŽ ging in 2015 Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) akkoord om 4.465 vluchtelingen extra op te nemen.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

14 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx