Bendes “gemaskerde jongeren” richten ravage aan in Zweden
Afgelopen nacht hebben bendes “gemaskerde jongeren” lelijk huisgehouden doorheen Zweden. Er werden tientallen auto’s in brand gestoken en er werd met stenen naar de politie gegooid. Volgens de politie werden de rellen gecoördineerd via sociale media.

In Göteborg werden de politie en brandweer na negen uur ‘s avonds gealarmeerd over de eerste brand. Daarna kwamen nog een aantal oproepen binnen vanuit de stad. Ook vanuit Trollhättan, Lysekil en Falkenberg – op zo’n 100 kilometer afstand van Göteborg – kwamen er berichten binnen over branden.

‘Jongeren’

“We zijn naar zo’n 20 plaatsen in Göteborg geweest. Het zijn vooral voertuigen die in brand stonden – auto’s, een vrachtwagen, caravans – maar ook een begraven stortplaats”, zegt Johan Eklund van het noodcontrolecentrum in Göteborg. In totaal werden er zo’n 80 auto’s in de regio in brand gestoken.

Er werden groepjes van tot wel tien “gemaskerde jongeren” gesignaleerd die stenen gooiden en auto’s in brand stalen in de disricten Gårdsten, Hjällbo en Frölunda in Göteborg. In Trollhättan zou een grotere groep mensen – tot wel 40 man – betrokken zijn geweest. Daar werden zes auto’s verbrand. Ook zouden ‘jongeren’ met stenen naar de politie hebben gegooid.

Gecoördineerd via sociale media

Volgens de politie van Göteborg werden de aanvallen mogelijk op sociale media gecoördineerd. “Hoewel de meeste branden binnen een kort tijdsbestek begonnen, kan niet worden uitgesloten dat er een verband bestaat tussen de branden. De zaak wordt onderzocht”, luidde het.

Ook in Malmö en Helsingborg werden autobranden gemeld. Volgens politiewoordvoerder Fredrik Bratt was dat echter “niet uitzonderlijk”. Volgens hem was er geen verband tussen die branden en die in Göteborg.

Bron :sceptr.net door Pieter Van Berkel

14 augustus 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx