Terreuraanslag in Londen
Auto rijdt in op mensen aan parlement

In Londen, in het VK, heeft een wagen ingereden op de hekken van het parlement. Er vielen 3 gewonden, maar de overige omstandigheden blijven voorlopig nog onduidelijk. De politie is massaal aanwezig en behandelt het incident als een terreuraanval. De bestuurder is opgepakt.

De politie is massaal aanwezig nabij het parlement in Westminster, Londen. Bij een mogelijke terreuraanval zijn verschillende voetgangers gewond geraakt. Een auto reed in op verschillende omstaanders en crashte hierna tegen de hekken nabij het parlement. Volgens getuigen reed de wagen tijdens de aanrijding aan 80 km/u en ďleek het opzettelijkĒ. De autoriteiten behandelen de zaak behandelen als een terreuraanval. ďWe hanteren een open geest, [maar] de anti-terreureenheid van de Metropolitane Politie leidt [nu] het onderzoekĒ, zo klinkt het bij de politie in The Telegraph. Niemand van de 3 gewonden is echter in levensgevaar.

Plaats incident Londen exact dezelfde als aanslag maart 2017

De bestuurder werd opgepakt door de politie na de crash. Op beelden is te zien hoe een zwarte man wordt afgevoerd. Het incident ging door om 07u37 lokale tijd of 08u37 onze tijd. De omgeving is afgesloten voor het publiek, alsook de Westminster metro. De locatie van de potentiŽle terreuraanslag is exact dezelfde als deze van de terreuraanval in maart 2017. Een man reed toen met een 4◊4-wagen 5 mensen dood waarna hij een agent doodstak.

Het VK werd het afgelopen jaar na de 4◊4-aanslag nog maar liefst vier maal getroffen door een terroristische aanval. Voertuigen hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen bij extreme moslimterroristen. Een vrachtwagen maakte 86 doden in juli 2016 in Nice en in december van dat jaar verloren 11 mensen het leven na een truck-aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Beide aanslagen werden opgeŽist door islamistische terreurgroep IS.

Bron: sceptr.net door Jonas Naeyaert

14 augustus 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx