Verhofstadt noemt de bedreigingen aan adres Wilders
'dik verdiend'
In een discussie over vluchtelingen in het Europees parlement heeft Guy Verhofstadt uitgehaald naar Geert Wilders van de PVV. In deze discussie noemde hij Wilders en Dewinter haatzaaiers.

De discussie begon nadat er een links-rechtse ruzie ontstond over de vluchtelingenkwestie. Bondskanselier Merkel legde nieuwe richtlijnen op tafel i.v.m. het EU beleid voor opvang vluchtelingen. Een Poolse minister stak een blad in de lucht van de Poolse extreem rechtse partij waarop te zien is dat Merkel aan het spit hangt met een hoofddoek op. Uit deze vertoning ontstond er een discussie die uiteindelijk overging naar een discussie over extreem rechts.

Guy Verhofstadt haalde midden de discussie uit naar alle extremen in Europa. Hij noemde extreem rechts een fakkel van de oertijd en haalde nadien uit naar Vlaams Belang, PVV en Front National. Hij was scherp voor Geert Wilders van het Nederlandse PVV. 'Bedreigingen aan adres van Geert Wilders zijn op basis van de feiten doodnormaal, hij lokt ze zelf uit met zijn extreem rechtse haatzaaierij' riep Verhofstadt. Ook over Dewinter kon hij niet zwijgen. 'Als Dewinter in Antwerpen een migratiestop wil organiseren dan presenteren wij gegarandeerd de rekening en die zal niet van de poes zijn'. Andere liberale EU ministers hadden vooral kritiek op Polen over de foto die werd getoond in de zaal.

Zoals gewoonlijk volgt er na een preek het stoefen en blazen. Verhofstadt haalde het beleid van Macron boven en noemde dit 'Een geschenk uit de hemel voor onze Unie'. Hij feliciteerde Frankrijk met de overwinning van het WK in Rusland en nam dit als voorbeeld van hoe de diversiteit kan werken in de sport.

Na deze discussie volgende een nieuwe vuile preek die over President Trump ging. Verhofstadt noemt het bezoek van de Amerikaanse president aan de Russische president zorgwekkend en gevaarlijk.

De Hongaarse regering noemt de houding van Verhofstadt enorm grof, arrogant en van een laag niveau. 'We zijn blij dat we ons verzetten tegen deze geldzieke maffia' klonk het bij de woordvoerders van Orban. Ook Polen was niet te spreken over de preek tegen het extreem rechts en kaatste de bal terug naar het adres van de EU. 'Jullie pluimen de Europeanen om met jullie luie billen te zuipen op het werk! Jullie blauwe vriend Juncker weet er alles van met zijn komedie.' Ook buiten Europa is deze discussie een aandachtspuntje geweest in de politiek. De Chinese regering noemt de Europese Unie een speeltuin van grote mensen die in het hoofd altijd kleine kinderen zullen blijven. Amerikaanse regeringen die aan de kant van Trump staan gaven Polen en Hongarije gelijk en noemde de opmerkingen van de Europese Unie een borstel zonder steel. De Amerikaanse regeringen kijken nu volop naar wat hun President gaat bespreken in Rusland.

Bron: vpvb.org

17 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx