Belastingbetaler moet bloeden
Europees Parlement overweegt nieuwbouw voor € 360 miljoen

De “volgevretenen” hebben nooit genoeg: het Europees Parlement overweegt een miljoenen kostende nieuwbouw van zijn hoofdgebouw in Brussel. Een desbetreffend besluit voor de start van een architectencompetitie staat al voor maandag op de agenda van het parlementspresidium, bericht de “Spiegel” in zijn actuele editie. Volgens het artikel zijn er twee varianten in gesprek.

Denkbaar is enerzijds een fundamentele verbouwing van het bestaande gebouw en een energetische sanering. De tweede optie zou afbraak met de daaropvolgende nieuwbouw zijn. De sanering zou ongeveer € 345 miljoen kosten, de nieuwbouw meer dan € 380 miljoen.

De secretaris-generaal van het Europees Parlement, Klaus Welle, bevestigt tegenover het weekblad de overwegingen. Als reden noemde hij niet alleen de dringende moderniseringsbehoefte van het in 1993 geopende gebouw. Bovendien zou de bouw, waarin zich ook de plenaire zaal bevindt, niet voldoende zijn beschermd tegen terreuraanvallen. € 380 miljoen – daarvan zouden tamelijk veel vluchtelingen zat kunnen worden.

Bron: journalistenwatch.com

02 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx