Salvini´s koers jaagt schokgolven door de EU
Er lijkt een nieuwe ster te rijzen aan het firmament van Europees rechts: Matteo Salvini, sinds begin juni minister van Binnenlandse zaken en vicepremier van Italië. De 45-jarige politicus van de rechts-conservatieve Lega (eerder Lega Nord) deinst er niet voor terug om de dingen bij de naam te noemen en zorgt met zijn duidelijke uitspraken voor enorme opwinding bij migratie-voorstanders van allerlei kleur – en voor radeloosheid en wanhoop in Brussel.

Strijd tegen mensensmokkel

Sinds Salvini het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft overgenomen, waait de mensensmokkel maffia een stormachtige tegenwind om de oren. Onder zijn leiding doet het recht weer zijn intrede, de illegale praktijken van de NGO´s werden in de afgelopen weken sterk beperkt. Inmiddels verplaatsen de smokkelroutes zich dankzij deze nieuwe, consequente houding in richting Spanje, Italiaanse havens staan niet meer ter beschikking om illegalen naartoe te brengen.

Schepen confisqueren, “activisten” arresteren

Dat Salvini het serieus meent als hij ermee dreigt om de smokkelschepen van de NGO´s te confisqueren en hun bemanningen te laten arresteren, daaraan twijfelt blijkbaar niemand. Dienovereenkomstig is ook de echo in de media, die de duidelijke uitspraken van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken begeleidt: de systeem-pers lijkt zich helemaal uit te putten aan zijn persoon: “vulgair en demagogisch”, “ultrarechts en onbeheerst”, “de man voor de lagere instincten” enzovoort gaat men tegen hem tekeer in de krantenwereld.

Links establishment radeloos

Het hysterische gesnater deert Salvini echter niet, integendeel: het succes geeft hem gelijk. Want in die paar weken dat hij in functie is, lukte het de Lega al om de tot voor kort grootste coalitiepartner “Vijfsterrenbeweging” in de peilingen duidelijk voorbij te streven.

Men kan alleen maar vermoeden dat dit daar aan ligt dat Salvini gewoon uitspreekt wat de meerderheid van de Italianen al lange tijd denkt – vooral als het om het thema migratie gaat. Door de politiek correcte spraakverboden ongenadig open te breken, wint hij de harten van de mensen, die door hem eindelijk weer hun mening vertegenwoordigd zien.

Niet in de laatste plaats laat Salvini zodoende een in toenemende mate in de eigen chaos verzinkend EU-establishment radeloos achter, dat nog maar steeds niet kan verklaren waarom de mensen in scharen weglopen van het “Idee Europa”.

Bron : unzensuriert.at

26 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx