Islamterreur in hartje Parijs
1 dode en 4 gewonde slachtoffers

Een twintigjarige volgeling van de islam heeft gisterenavond in hartje Parijs met een mes zeker 5 mensen verwond. Hijzelf werd kort daarna door de Franse politie neergeschoten en is overleden. Onder de slachtoffers is 1 dode te betreuren en maar liefst 4 gewonden, waaronder 2 zeer ernstig. De aanslag op willekeurige voorbijgangers is een beproefde wijze, vorige week stak op een soortgelijke manier een islamist te Den Haag in op enkele inwoners van de stad. Dit wordt door verscheidende kenners van de islam wel omschreven als Ďgoedkoop terrorismeí.

De dader is een twintigjarige man, geboren in de Russische deelrepubliek TsjetsjeniŽ. De Franse autoriteiten konden hem aan de hand van zijn foto snel identificeren, omdat hij al was aangemerkt als Ďfichť Sí. Dit is in Frankrijk een etiket voor iemand die onder toezicht staat van de staatsveiligheid, vanwege zijn politieke opvattingen. Er waren geen signalen dat hij een directe bedreiging zou zijn en hij had geen strafblad.

Kort na de islamitische aanslag werd deze opgeŽist door de Islamitische Staat (IS). Het onderzoek naar de mogelijke betrekking tussen de man en IS loopt nog, al is het wel standaard geworden dat IS dit opeist voor de eigen propaganda. Wel is het zo dat IS veel mensen telt die afkomstig uit TsjetsjeniŽ, een regio in de Kaukasus waar een sterkte islamitische onderstroom bestaat, die met ondersteuning vanuit de Verenigde Staten en Saoedi-ArabiŽ een blijvende zorg voor de Russische autoriteiten is.

Het aantal doden vanaf 2015 door islamitische terrorisme in Frankrijk is inmiddels opgelopen tot 245 mensen. De laatste aanslag, middels de strategie van Ďgoedkoop terrorismeí waarbij ťťn persoon lukraak op mensen insteekt, raakt populairder en zal vermoedelijk vaker gaan plaatsvinden. Het is onderdeel van een bredere islamitische strategie van intimidatie van Europeanen om de publieke ruimte prijs te geven aan de islam.

Bron : re-act.be door RechtsActueel

13 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx