Guy Verhofstadt voert hetze tegen Hongarije en Polen
In het Europees Parlement nam deze week Guy Verhofstadt, de fractievoorzitter van de invloedrijke Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), het woord met een tirade tegen Hongarije en Polen. De woede komt naar boven omdat beide landen niet voldoen aan de standaardkenmerken van een liberale democratie en ook weigeren hierin te veranderen. De kritiek van Verhofstadt is dus niet dat het geen democratieën zijn, maar wel dat ze niet liberaal genoeg zijn en dus niet de gezegende liberale democratie weerspiegelen.

De aanleiding voor de tirade van Verhofstadt is een recent verschenen rapport van de GroenLinks politica Judith Sargentini. Deze mevrouw heeft in Hongarije meerdere NGO’s en media van de oppositie gevraagd om kritiek te leveren, om vervolgens met een ‘objectief’ rapport te komen over de toestand aldaar. Er wordt geklaagd over de inperking van de persvrijheid, onduidelijk is hoe we dan moeten duiden dat tijdens de afgelopen verkiezingscampagne in Hongarije, de oligarch Lajos Simicska en eigenaar van een uitgebreid mediabedrijf, grootschalig campagne tegen de regering kon voeren.

Het valt op bij de EU-liberalen hoe agressief men de zaak van de liberale democratie promoot. Een democratie voor liberalen, waar de vrije markt alles regelt. Dat houdt niet alleen in dat de interne grenzen verdwijnen, maar vooral ook de buitengrenzen, zodat er nog meer ‘goedkope arbeiders’ kunnen binnenkomen. Toch hebben deze politici vaak ook persoonlijk belangen bij het verdedigen van dit maatschappijmodel.

In 2015 onderzocht de journalistieke website 925 de handel en wandel van Verhofstadt en kwam o.a. tot de onderstaande ontdekking;

Guy Verhofstadt krijgt persoonlijk € 190.000 per jaar gestort van twee miljardairs, die graag in Oekraïne naar schaliegas wil boren (fracking). Daarom moet dat land, plus alles wat er tussen ligt, zo rap mogelijk de Europese unie in worden gerommeld.

Bron : re-act.be door RechtsActueel

21 april 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx