Asielzoekers moeten voortaan €840 betalen
bij aankomst Oostenrijk

Bij hun aankomst in Oostenrijk zullen asielzoekers voortaan 840 euro cash moeten betalen. Op die manier wil de Oostenrijkse regering het land minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers en hen laten meebetalen voor hun procedure. De maatregel kadert in een grote hervorming van het vreemdelingenrecht.

Nadat de conservatie ÖVP en rechtsnationalistische FPÖ in Oostenrijk een coalitie vormden na de verkiezingen, werd meteen duidelijk dat er fors ingezet zou worden op strengere migratiewetten. Zo werd eerder deze maand groen licht gegeven voor een hoofddoekenverbod in basis- en kleuterscholen en werd enkele dagen geleden een grondige hervorming van het vreemdelingenrecht aangekondigd. Daarvan worden steeds meer details duidelijk.

Maatregelen

Een belangrijk element voor de nieuwe Oostenrijkse regering is de financiële bijdrage van asielzoekers. Als de hervorming van het vreemdelingenrecht wordt goedgekeurd – wat naar alle waarschijnlijkheid zal gebeuren – zullen asielzoekers bij aankomst in Oostenrijk 840 euro cash moeten betalen. Zo wil de regering naar eigen zeggen illegale migratie of misbruik tegengaan, en wil men Oostenrijk minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers.

Ook de aanpak van criminele vreemdelingen of migranten is cruciaal voor de migratiekritische coalitie. Veroordeelde migranten zullen met de invoering van de nieuwe wetgeving makkelijker het land uitgezet kunnen worden. Het wordt ook mogelijk om gsm’s uit te lezen om op die manier informatie te vergaren over de herkomst of reisroute van migranten. Veel migranten liegen immers vaak over hun herkomst, om een grotere kans op erkenning te hebben.

De hervorming van het vreemdelingenrecht omvat daarnaast nog tal van andere maatregelen. Zo zullen asielaanvragers die “op vakantie gaan in het thuisland” elk verblijfsrecht in Oostenrijk verliezen en krijgen vreemdelingen pas na 10 jaar de mogelijkheid om staatsburger te worden. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld ook gesnoeid in de sociale hulp, zoals uitkeringen, voor migranten.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

19 april 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx