Groen licht voor hoofddoekenverbod in scholen
Op dinsdag hebben de Oostenrijkse regeringspartijen ÍVP en FPÍ groen licht gegeven voor een hoofddoekenverbod in kleuter- en basisscholen. De juridische beoordeling daarrond zou reeds afgerond zijn.

Heinz Fa▀mann (ÍVP), de Oostenrijkse minister van Onderwijs, had deskundigen op zijn ministerie de opdracht gegeven de juridische kant van de zaak op te helderen. Uit dat onderzoek blijkt nu dat het hoofddoekenverbod juridisch mogelijk is. Fa▀mann en minister van Familiezaken Juliane Bogner-Strau▀ (ÍVP) zullen de wet tegen de zomer uitwerken, daarbij zou de regering ook in dialoog treden met de betrokken partijen.

Jonge meisjes beschermen voor politieke islam

Bondskanselier Sebastian Kurz (ÍVP) en vicekanselier Heinz-Christian Strache (FPÍ) zien het hoofddoekenverbod als een belangrijk onderdeel van hun integratiebeleid. Men wil zo naar eigen zeggen vooral jonge meisjes beschermen voor de politieke islam. Het doel is om kinderen te beschermen tegen symbolen en kleding die een negatieve invloed hebben op hun ontwikkeling in de kindertijd.

Het verbod is bedoeld om meisjes in staat te stellen een zelfbepaald en gelijk leven te leiden in de Oostenrijkse samenleving. Kurz und Strache hebben de afgelopen weken daarrond al verschillende gesprekken gevoerd met sociologen en mensenrechtendeskundigen.

Bron : sceptr.net door Pieter Van Berkel

05 april 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx