EU in problemen ?
Nu zijn zeven landen anti-immigratie, Kroatië sluit ook de grenzen

Kroatisch minister van Binnenlandse Zaken, Davor Božinovic, zei dat het land vorig jaar 40 migranten accepteerde onder het relocatieprogramma van de EU. Hij sprak ook over het strenger maken van de landsgrenzen.

Božinovic heeft donderdag een informele ontmoeting gehad met de EU-Raad Justitie en Binnenlandse Zaken in Bulgarije. In die vergadering zei hij: “elk land heeft het soevereine recht om zijn grenzen te beschermen en te beslissen wie het op zijn grondgebied mag toestaan”. Hij voegde eraan toe dat geďntegreerd grensbeheer “cruciaal is voor de normale werking van het Schengengebied”.

Als een land met de langste buitengrens heeft Kroatië een grenspolitie-trainingscentrum geopend om zijn grenzen te versterken. Er zijn plannen om soortgelijke centra in het hele land op te zetten, zei Božinovic. Vorig jaar kwamen 40 migranten uit Turkije als onderdeel van de EU-migratiestructuur.

Steeds meer EU-leden weigeren nu om (meer) migranten in hun land te nemen. Na de vier Visegrad- landen hebben ook Oostenrijk en Bulgarije zich uitgesproken tegen de migrantenplannen van de EU.

Bron : stopdebankiers.com

30 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx