Turkije wil Ďislamofobieí in BelgiŽ onderzoeken
Het Turkse parlement wil in ons land onderzoek komen voeren naar Ďislamofobieí. Het Turkse parlement maakt zich naar eigen zeggen zorgen over de behandeling van moslims in Europa.

Aanleiding voor het onderzoek is de geboorte van de eerste baby van 2018 in Wenen, een meisje van Turkse origine. Toen een Oostenrijkse krant de kraamfoto met de ouders op Facebook zette, regende het racistische reacties. Die gebeurtenis gaf volgens Turkse media de aanzet om Ďislamofobieí in Europa te onderzoeken.

ĎIslamofobieí

Voor het onderzoek wordt een speciale parlementscommissie opgericht. Morgen begint die aan haar werk. De Turkse parlementsleden zullen zich op de vier Europese landen richten, waar volgens hen het meeste Ďislamofobieí heerst: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en BelgiŽ. Bedoeling is dat de parlementsleden in die vier landen ook plaatselijk onderzoek komen voeren. Daarvoor moeten de Turkse parlementsleden wel nog toestemming aan de federale regering in BelgiŽ vragen.

De commissie zou zich baseren op verschillende Turkse onderzoeksrapporten. Uit die rapporten zou blijken dat er in BelgiŽ meer dan twintig aanvallen tegen moslims zijn geweest. Ook stellen die rapporten dat de haat tegen die geloofsgroep in ons land toeneemt.

Bron : sceptr.net door Pieter Van Berkel

08 januari 2018Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx