Opnieuw vrouwen aangerand op oudejaarsnacht
Ondanks verschillende voorzorgsmaatregelen en een grote politieaanwezigheid zijn opnieuw verschillende vrouwen seksueel misbruikt in Duitsland. De Duitse politie spreekt over “geďsoleerde incidenten”. Twee jaar geleden was er nog sprake van massale aanrandingen verricht door allochtone jonge mannen tijdens de overgang van 2015 naar 2016 in Duitse steden zoals Keulen.

Ondanks een ‘veilige zone’ die werd ingesteld in Berlijn om vrouwen te beschermen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag, werden afgelopen nacht verscheidende gevallen van seksueel misbruik geregistreerd in de Duitse hoofdstad. Zeven personen zijn aangehouden voor tien incidenten. In Keulen hebben negen vrouwen zich gemeld inzake aanranding.

Veilige zone

De nieuwe veiligheidsmaatregelen die gepland werden voor de feestelijkheden bij de Berlijnse ‘Brandenburger Tor’ waren ingegeven door een bezorgdheid over seksueel geweld in het recente verleden. Op de oudejaarsavond van 2015 vonden immers in Keulen en Aken op grote schaal aanrandingen plaats. De misdrijven werden vooral gepleegd door allochtone jongemannen van Algerijnse en Marokkaanse afkomst.

De veiligheidsmaatregelen, waaronder een verbod op grote zakken en alcoholische dranken nabij de Brandenburger Tor en het instellen van een ‘veilige zone’ door medewerkers van het Rode Kruis, hebben toch niet gezorgd voor een volledig uitblijven van seksueel misbruik. Wel kan er niet langer worden gesproken over massale aanrandingen.

Hetgeen gemeld werd in Berlijn betreft 10 gevallen van seksueel misbruik. Hiervoor werden 7 verdachten aangehouden. In Keulen meldt de politie dat 9 vrouwen aangerand werden. Drie verdachten zijn hiervoor reeds aangehouden. Naast seksueel misbruik vonden ook enkele vechtpartijen plaats. Een woordvoerder liet begrijpen dat er gisteren “ontzettend veel mensen” op de been waren, maar dat het aantal incidenten vergelijkbaar was met een normale uitgangsnacht.

Overheidsfalen

Afgelopen april werd door de bevoegde Duitse onderzoekscommissie een rapport uitgebracht over de onregelmatigheden van twee jaar geleden. Hieruit bleek dat de aanrandingen die zich voordeden op de oudejaarsnacht van 2015-’16 in Keulen deels het gevolg waren van een gebrekkige communicatie, samenwerking en inefficiënte leiding bij de politie en de overheid.

In de maanden na de bewuste oudejaarsnacht in Keulen dienden maar liefst 653 vrouwen klacht in wegens aanranding. Volgens politierapporten en ooggetuigenverslagen hadden de daders een “Noord-Afrikaans of Arabisch” uiterlijk. De hoofdcommissaris van de stad, Wolfgang Albers, sprak van “misdrijven van een volledig nieuwe dimensie”.

Ook vorig jaar en ondanks de aanwezigheid van duizenden politiemensen bleven ongeregeldheden met voornamelijk ‘Nafri’s’ – personen van Noord-Afrikaanse afkomst – in Keulen niet uit. Honderden Noord-Afrikanen werden toen omsingeld en gecontroleerd door de politie.

Bron : sceptr.net door Jonas Naeyaert

02 januari 2018Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx