Vlaams Belang verwerpt steun Belgische regering
voor mislukt spreidingsplan
Het Hof van Justitie van de EU verwierp vandaag het beroep van Hongarije en Slovakije tegen het verplichte EU-spreidingsplan voor asielzoekers. Deze landen betoogden terecht dat het spreidingsplan geen enkele oplossing biedt voor de migratiecrisis, en wierpen ook procedurele bezwaren op.

Het Vlaams Belang betreurt het vonnis van het Europees Hof. Het verplichte spreidingsplan is wel degelijk een flop gebleken, zoals de Hongaarse en Slovaakse regeringen voorspelden. Dat komt overigens niet alleen omdat Hongarije en Slovakije geen gelukzoekers willen opnemen, zoals het Hof in zijn vonnis beweert. Zo goed als geen enkele andere EU-lidstaat heeft zijn ďafgesprokenĒ aantal personen opgevangen.

Bijzonder kwalijk is dat de Belgische regering in deze zaak mee is opgetreden tegen Hongarije en Slovakije, samen met een paar andere landen en met de Europese Commissie. Terwijl de Belgische regering, met de N-VA op kop, de perceptie creŽert dat ze het immigratieprobleem onder controle wil nemen, valt ze nu andere Europese landen aan die dat daadwerkelijk doen.

Staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken (N-VA) heeft zich tevreden verklaard met de ďcorrecte beslissingĒ van het Hof. Dit is het toppunt van cynisme en hypocrisie.

Landen als Hongarije, Slovakije en Polen willen terecht baas in eigen land blijven. Ze hebben geen enkele reden om in eigen land een multiculturele puinhoop te laten ontstaan zoals de opeenvolgende Belgische regeringen hebben opgebouwd. In tegenstelling tot de Belgische regering staat het Vlaams Belang aan de kant van alle Europeanen die hun land en hun toekomst in eigen handen willen houden.

Tom Van Grieken, Voorzitter
Gerolf Annemans, Europees parlementslid


07 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx