Wie is er gek ?
Farid Le Fou of het Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Farid Bamouhammad, beter bekend als Farid Le Fou (Farid De Gek), is een gevaarlijke crimineel die meermaals veroordeeld werd voor moord, gijzeling en andere criminele feiten. Hij is ook al jaar en dag de schrik van de cipiers omdat hij het in de gevangenissen waar hij opgesloten zat het telkens zo bont maakte dat geen gevangenis hem nog wilde onderbrengen.

Of Farid Le Fou echt gek is, laten we in het midden, gewiekst is hij in alle geval wel. Via gehaaide advocaten spant hij met de regelmaat van een klok processen aan tegen de Belgische staat bij alle mogelijke gerechtelijke instanties. Zo kwam hij een flink jaar geleden nog in het nieuws toen hij van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in het gelijk werd gesteld omdat hij onheus zou zijn behandeld door het Belgische gevangeniswezen. Dat Hof veroordeelde BelgiŽ tot het betalen van niet minder dan 42.000 euro euro aan Le Fou en zijn advocaat, te weten 12.000 morele schadevergoeding aan de gek en 30.000 euro aan zijn gehaaide advocaat. Even was er nog hoop dat de Belgische Staat dit bedrag zou kunnen ontlopen, maar uit het antwoord van minister Geens op een vraag van Barbara Pas blijkt dat dit niet het geval is geweest en dat het bedrag dus wel degelijk werd gestort aan Le Fou en zijn advocaat.

Barbara Pas: ďDit is werkelijk de wereld op zijn kop! Niet alleen verdient dit uitschot grof geld aan zijn wangedrag in onze gevangenissen, hij slaagt er ook nog in om de gewiekste advocaten die deze waanzin voor elkaar hebben gekregen vet te laten betalen op kosten van de belastingbetaler. Wie is hier eigenlijk gek? Is dat Le Fou of is dat een dolgedraaid justitiesysteem dat niet meer weet dat het zijn taak is de samenleving te beschermen tegen dergelijke misdadigers in plaats van hen in de watten te leggen?Ē

24 augustus 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx