Thyssen rekent onkosten van zeven CD&V-recepties door aan Europese Commissie
In de eerste twee maanden van 2016 heeft de Europese Commissie in totaal 492.249 euro reisonkosten gemaakt. De 28 eurocommissarissen voerden daarvoor 261 officiŽle missies uit, in 26 lidstaten van de Europese Unie, en 23 andere landen. Per eurocommissaris is dat gemiddeld 8.790 euro per maand, bericht weekblad Knack vandaag.

Knack kon documenten inkijken van de ngo Access Info Europa. Die had pas na drie jaar procederen toegang gekregen tot de financiŽle verslagen van officiŽle missies van de eurocommissarissen in de eerste twee maanden van 2016.

Doorgaans ging het om korte bezoeken: zes op de tien missies duurden niet langer dan twee dagen. Het doel van de missies was erg uiteenlopend: zittingen van het Europees Parlement in Straatsburg, het World Economic Forum in Davos, officiŽle bezoeken aan landen, enzovoort.

Eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V) declareerde ook de onkosten voor zeven nieuwjaarsrecepties van CD&V. "Evenementen bijwonen maakt integraal deel uit van de job", zegt haar woordvoerder.

Bron : HLN via Belga

09 augustus 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx