Handen af van onze frieten

Daar zaten we op te wachten: de Brusselse gouvernantes willen ons vanuit hun zachte bureaucratenzetels voorschrijven hoe knapperig bruin broodjes, chips en frieten in het vervolg nog mogen zijn. Een krankzinnig idee uit de rubriek: hoe maakt de EU zich met kleingeestige reguleringswoede zo impopulair mogelijk.

Wat hiervan het resultaat zal zijn, kun je op de tanden van een frietenvorkje uitrekenen: een bureaucratiewoede, die menig kleine frieturist op de hoek tot opgeven zal dwingen, omdat hij vanwege het lezen van de voorschriften niet meer aan werken toekomt als hij alle richtlijnen heeft gelezen, de daarin geŽiste documentatie- en procedurebevelen niet kan vervullen; de grote fabrikanten en handelsketens slaan de bureaucratiekosten vroeger of later gewoon op de klanten om; het kleine dagelijks genot wordt duur en smakeloos.

We zijn groot genoeg om zelf te beslissen

Beste bureaucraten, het is genoeg! Handen af van onze friet! We zijn groot genoeg om zelf te beslissen wat we lekker vinden en wat goed voor ons is. De mensheid overleeft al tienduizenden jaren met gebraden en gebakken eten. We hebben jullie niet nodig om ons tegen welke stoffen dan ook te beschermen die bepaalde wetenschappers als op een bepaalde manier schadelijk en gevaarlijk geÔdentificeerd willen hebben en die jullie als voorwendsel nemen om de burgers weer eens met nieuwe voorschriften te ringeloren en te betuttelen.

We hebben ook geen aan de Groene Brusselse tafel uitgedachte bak-voorschriften nodig. Overbetaalde ambtenaren van de Europese Commissie, die met zulke flauwekul hun tijd verspillen, zijn blijkbaar overbodig en zouden beter in de productie gestopt kunnen worden. Of zelf een frituur openen, zodat ze meekrijgen hoe normale mensen leven en welke zorgen en behoeften ze hebben. Het lukt jullie nog ervoor te zorgen dat zelfs de Belgen tegen jullie in opstand komen wanneer jullie aan hun culinaire werelderfgoed blijven prutsen.

Grenzen bewaken Ė dat is een Europese taak

Als jullie per se ďbovengrenzenĒ willen instellen, houd je dan niet bezig met acrylamide, maar doe de slagbomen voor illegale immigranten naar beneden, beveilig de grenzen en stop de invasie over land en over zee, waarmee de Afrikaanse en Arabische analfabeten en sociale migranten onze sociale stelsels overstromen. Dat is een Europese taak. Vanuit Brussel te reguleren wat er in Antwerpen, Berlijn of Kopenhagen in de zak chips of op het bord in de snackbar terechtkomt, valt daarentegen definitief niet onder de verantwoordelijkheid van de Europese Unie.

Wat de burgers willen kopen en eten, regelen de wetten van de markt en niet Groen-ideologische pretbedervers, die dromen van de ecologisch correcte alledaagse dictatuur. Als jullie je kerntaken al niet voor elkaar krijgen, laat ons dan in ieder geval met jullie overcompenserende vervangende handelingen met rust, waarmee jullie wanhopig jullie bestaansrecht willen bewijzen. Zo wordt het namelijk niks.

Daarop een dubbele portie frieten, maar lekker knapperig en vet Ė nu pas goed !

Bron : jungefreiheit.de door Michael Paulwitz

23 juli 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx