Brussel schenkt 9.000 gratis MIVB-tickets aan illegalen
Naast 600.000 euro financiŽle steun schenkt Brussel nu ook 9.000 gratis MIVB-tickets aan illegalen. Het betreft zogenaamde transitmigranten die hier geen asiel willen aanvragen. Sinds kort kunnen zij terecht in een opvangcentrum in Haren. Aangezien dat buiten het Brusselse centrum ligt, ziet Brussel zich genoodzaakt gratis vervoer aan te bieden.

De problematiek van illegalen die hier geen asiel willen aanvragen maar willen doorreizen naar Groot-BrittanniŽ, zogenaamde transitmigranten, sleept al jaren aan. Veel van die transitmigranten zwerven rond in Brussel of op snelwegparkings, in de hoop een vrachtwagen te vinden om in te klimmen. Naast vrachtwagenchauffeurs worden ook havenarbeiders en politieagenten regelmatig geconfronteerd met de overlast van de illegalen.

Opvangcentrum Haren

Enkele maanden geleden was er veel te doen over een mogelijk opvangcentrum voor deze transitmigranten in Brussel. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) weigerde zoín opvangcentrum toe te laten uit angst voor een mogelijk aanzuigeffect, zoals dat ook in Calais gebeurde. Sinds vorige week kunnen de illegalen echter opnieuw terecht in La Porte díUlysse, een opvangcentrum in Haren.

Maar aangezien dat opvangcentrum zich buiten het centrum van Brussel bevindt, ziet de Brusselse regering zich naar eigen zeggen genoodzaakt gratis vervoer te voorzien voor de transitmigranten. De stad Brussel schenkt daarom 9.000 gratis MIVB-tickets aan de organisatie die de opvang van de illegalen coŲrdineert. Daarnaast krijgen ze ook financiŽle steun, maar liefst 600.000 euro. Allemaal perfect verdedigbaar, vindt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a).

ďAls je een opvangcentrum opent dat zo ver van het centrum ligt, moet je ook vervoer voorzienĒ, aldus minister Smet. ďJe kan dan dure, private bussen inleggen. Of je kan tickets uitdelen van de Brusselse vervoermaatschappij, waardoor het niks kost. Dit geeft niemand een vrijgeleide om gratis door Brussel te reizen voor andere doeleinden. Een kaartje is maar een uur geldig.Ē

Bron sceptr.net door Tom Lallemand

25 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx