Negen op de tien vrouwen in Brussel al lastiggevallen
Daarmee doet Brussel het slechter dan in eerdere Europese cijfers

Bijna negen op de tien vrouwen in Brussel werden al geconfronteerd met een vorm van seksuele intimidatie. Een op de drie ondervindt daar nog elke dag negatieve gevolgen van.

Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent op vraag van de Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V), waarover De Tijd dinsdag bericht. De helft van de ondervraagde vrouwen werd met fysiek geweld geconfronteerd.

Daarmee doet Brussel het slechter dan in eerdere Europese cijfers. Daaruit bleek dat 30 procent van de vrouwen te maken kreeg met geweld op straat en dat 60 procent het slachtoffer van intimidatie was.

"Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vaak jaren later nog steeds bepaalde buurten mijden of hun gedrag aanpassen wegens het seksueel verbale geweld uit het verleden", reageert Debaets. Nadat ze eerder de bewustmakingscampagne Meld Geweld heeft gelanceerd, gaat in maart HandsAway Brussel van start, een app om straatintimidatie te melden.

Bron : bruzz.be

Onze leugenpers veegt deze zaken gewoon onder de mat, werden er toch zulke zaken openbaar gemaakt dan sprak men meteen over "racisme", dus beter je mond houden.

Welke acties worden eigenlijk genomen ? Slachtoffers met een kluitje in het riet sturen en daders steeds omschrijven als "jongeren", "verwarden", "gestoorden" noem ze toch eens met naam of willen jullie "deze groep" niet te veel schofferen ?

We vinden hier alweer een staaltje terug van politiek talent ! Waarom een onderzoek, het probleem is gekend en onbetwist. Nu volgt natuurlijk een "zinloze" maatregel.

Wedden dat er tegen de verkiezingen een evaluatie zal komen van deze maatregel en deze zal er meer dan ooit mooi uitzien.

Karel Blockx

09 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx